play_circle_outline youtube
Napoleonshatte Opskrift Gasgrill 1 0111

Napoleonshatte på grill

Er det snart tid til noget godt hjemmebag? Jamen så skal du da lave napoleonshatte på din Napoleon Grill.
Napoleonshatten er jo en gammel traver, og man glemmer den måske lidt i nutidens gevaldige kageudvalg, men lækre friskbagte napoleonshatte kan altså bare noget helt særligt.
  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Dessert
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Bland alle ingredienser til dejen sammen, rør den godt i en røremaskine
    Sæt den på køl.

Fyldet:

  1. Bland sukker og marcipan til fyldet sammen.
  2. Tilsæt en æggehvide ad gangen.
  3. Rør det sammen i en røremaskine til det bliver en ens masse.
  4. Sæt det på køl.

Napoleonshattene:

  1. Rul dejen ud på et bord drysset med flormelis. Dejen skal have en tykkelse på ca. 3 mm.
  2. Udstik dejen til cirkler på 4-5 cm i diameter.
  3. Form lidt fyld til en kugle, og sæt i midten på hvert stykke dej og fold med tre fingre dejen op omkring kuglen. Og vupti: Så er dine napoleonhatte formet.

Tilberedning på grillen:

  1. Gør grillen klar til indirekte varme ved at tænde for de brændere der IKKE er under det område, hvor du vil placere din pizza/bagesten.
  2. Forvarm grillen til ca. 200-210°C.
  3. Kom dine Napoleonshattene på en kold pizzasten og bag dem i grillen i ca. 15 min. eller til de bliver let gyldne i bunden og på toppen.
  4. Dyp bunden af dine hatte i smeltet chokolade og sæt dem på køl – læg dem på siden for at chokoladen ikke hænger fast.

Print opskriften

arrow_upward