Ingredienser
Sådan gør du
Baconflet:
- Lav et baconflet, som passer så det kan dække de tre skiver toast. Alternativt kan du vikle dit bacon om senere, men det sidder bedre og ser flottere ud, hvis du fletter det.
- Tag 7 skiver bacon og læg dem lodret, helt tæt op af hinanden på et stykke bagepapir/madpapir. Du kan med fordel give skiverne numre - 1, 2, 3, 4, 5, 6 og 7.
- Start fra den ene ende ved at folde de ulige numre bacon 1, 3, 5, 7 op og væk fra dig selv. Fold dem ca. 1/6 op.
- Læg nu 1 skive bacon vandret henover de lige numre bacon.
- Fold skive 1, 3, 5, 7 tilbage.
- Fortsæt med at baconflette yderligere 5 skiver vandret.
- Tip: hvis du har udfordringer med at visualisere, hvordan du skal gøre, så kan du se vores video 'Bacon Explosion'.
Grillen:
- Læg din stegeplade på grillen og tænd brænderne under den. Der må godt komme en rigtig god varme. Du kan lægge stegepladen i stedet for grillristen men det er nemmere, hvis du bare lægger den oven på. Efter 8-10 min. er stegepladen varm. Indtil det sker kan du gøre resten klar.
Klargøring:
- Lav huller i den ene skive toast så det passer i størrelse med æggene. Her har vi lavet 9 små huller, fordi vi bruger vagtelæg men hvis du bruger et almindeligt æg, så laver du bare ét lidt større hul.
- Dit bacon ligger enten i et flet eller ved siden af hinanden oven på bagepapiret. Læg et toastbrød midt på bacon'et.
- Læg toastskiven med huller ovenpå den anden skive.
- Slå æggene (eller ægget) ud i hullerne.
- Læg den sidste toastskive ovenpå.
- Brug bagepapiret til at vippe bacon'et rundt om de 3 stykker toastbrød - sørg for at det slutter tæt og luk det godt.
Tilberedning på grillen:
- Læg lidt olie på pladen, der hvor Tigerens Øje skal lægge. Test evt. med en lille smule olie for at se, om pladen er ordentlig varm.
- Læg Tigerens Øje i olien med den side ned, som har åbningen/lukningen af bacon - på den måde sætter bacon'et sig og låses fast.
- Grill det til det får lidt farve - ca. 10 min.
- Læg den derefter på indirekte varme på grillristen eller varmehylden, og grill det færdig i ca. 10 min. Indirekte varme betyder at du har slukket for brænderne på det sted, hvor du vil lægge maden.
- Herefter er du klar til at spise toast, bacon og æg - en protein-bombe i en lækker indpakning.