play_circle_outline youtube
Tigerens Oeje Opskrift Gasgrill 1
Tigerens Oeje Bacon Toast Aeg Opskrift Gasgrill 1 0112

Tigerens øje - bacon, toast og æg

Vi er vilde med brød, æg og ikke mindst bacon! Og det er lige præcis den kombination, vi griller i dag: Nemlig en sprød omgang Tigerens Øje. Toast med små æggebidder pakket ind i bacon.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


Baconflet:

  1. Lav et passende baconflet, så det kan dække de tre skiver toast. Alternativt kan du vikle dit bacon om senere, men det sidder bedre og ser flottere ud, hvis du fletter det.
  2. Tag 7 skiver bacon, og læg dem lodret helt tæt op ad hinanden på et stykke bagepapir/madpapir. Du kan med fordel give skiverne numre - 1, 2, 3, 4, 5, 6 og 7.
  3. Start fra den ene ende ved at folde de ulige numre bacon 1, 3, 5, 7 op og væk fra dig selv. Fold dem ca. 1/6 op.
  4. Læg nu 1 skive bacon vandret henover de lige numre bacon.
  5. Fold skive 1, 3, 5, 7 tilbage.
  6. Fortsæt med at baconflette yderligere 5 skiver vandret.
  7. Tip: hvis du har udfordringer med at visualisere, hvordan du skal gøre, så kan du se videoen til vores opskrift på "Bacon Explosion".

Grillen:

  1. Læg din stegeplade på grillen, og tænd brænderne under den. Der må godt komme en rigtig god varme. Efter 8-10 min. er stegepladen varm.

Klargøring:

  1. Lav huller i den ene skive toast så det passer i størrelse med æggene. Her har vi lavet 9 små huller, fordi vi bruger vagtelæg, men hvis du bruger et almindeligt æg, så laver du bare ét lidt større hul.
  2. Dit bacon ligger enten i et flet eller ved siden af hinanden oven på bagepapiret. Læg et toastbrød midt på baconen.
  3. Læg toastskiven med huller ovenpå den anden skive.
  4. Slå æggene (eller ægget) ud i hullerne.
  5. Læg den sidste toastskive ovenpå.
  6. Brug bagepapiret til at vippe baconen rundt om de 3 stykker toastbrød - sørg for at det slutter tæt, og luk det godt.

Tilberedning på grillen:

  1. Læg lidt olie på pladen, der hvor Tigerens Øje skal lægge. Test evt. med en lille smule olie for at se, om pladen er ordentlig varm.
  2. Læg Tigerens Øje i olien med den side ned, som har åbningen/lukningen af bacon - på den måde sætter baconen sig og låses fast.
  3. Grill det til det får lidt farve - ca. 10 min.
  4. Læg den derefter på indirekte varme på grillristen eller varmehylden, og grill det færdig i ca. 10 min. Indirekte varme betyder, at du har slukket for brænderne på det sted, hvor du vil lægge maden.
  5. Herefter er du klar til at spise toast, bacon og æg - en protein-bombe i en lækker indpakning.

Print opskriften

arrow_upward