play_circle_outline youtube
Grillet Steak Burger 1024X1024
Steakburger Med Estragonmayo 1024X1024
Burgerboller Stegt I Smoer 1024X1024
Ribeye Steak Burger 1024X1024

Steak burger med bearnaisemayo

Er du lækkersulten? Ellers bliver du det helt sikkert, når du ser Anders ”Ædedolken” Langs opskrift på steakburger. Denne lækre, snaskede burger er lavet med ribeye-bøffer, stegte løg, smørstegt briochebolle og bearnaisemayo – vi lover dig, at den nok skal blive et kolossalt hit til enhver grillaften.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Syltede rødløg:

  1. Kog lagereddike med sukker.
  2. Læg skiver af rødløg i et glas og hæld eddikeblandingen over.
  3. Tilsæt citronsaften og lad blandingen afkøle.

Bearnaise-mayonnaise:

  1. *Hvis du ikke ønsker at lave mayonnaisen fra bunden, kan du købe en god færdiglavet mayonnaise og hoppe direkte til punkt 6*
  2. Slå et æg ud i et højt glas, uden at æggeblommen går i stykker. Drys med salt ovenpå.
  3. Tilføj eddike og sennep.
  4. Hæld så olien forsigtigt i uden at ødelægge blommen.
  5. Kom stavblenderen helt ned i og kør i et par sekunder, hvorefter du begynder at køre stavblenderen op og ned. Gør dette indtil du har en lækker og tyk mayonnaise.
  6. Hak estragonbladene og tilføj dem til mayonnaisen sammen med bearnaise-essens og citronsaft.
  7. Rør det hele godt sammen, og smag mayonnaisen til.
  8. Stil bearnaisemayoen på køl.

Krydring:

  1. Tag bøfferne ud af køleskabet ca. 15 min. før de skal steges.
  2. Drys ribeye-bøfferne med salt og peber.

Tilberedning på grillen:

  1. Indstil grillen til 200 °C. Læg stegepladen ind på grillristen og lad den varme op.
  2. Når grillen er 200 °C, lægger du bøfferne på stegepladen og griller dem 2-3 min. på hver side.
  3. Læg løgene på pladen og grill dem brune og bløde.
  4. Flæk burgerbollerne og rist dem i smør på stegepladen med indersiden nedad.

Servering:

  1. Smør bunden og toppen af bollen med bearnaisemayonnaise. Læg salat på bunden. Skær skiver af bøffen og læg på, og dernæst stegte og syltede løg. Afslut med toppen af bollen.

Print opskriften

arrow_upward