Ingredienser
Sådan gør du
Dejen:
- Pisk mælk og æg godt sammen i en skål.
- Smelt smørret, men sørg for, at det ikke bliver brunt.
- Tilsæt smørret til blandingen.
- Bland mel, sukker, salt og vaniljesukker i.
- Pisk det godt sammen.
Grillen:
- Kom stegepladen i grillen og varm den op i 7-8 min. Brug gerne direkte varme ved at tænde brænderne under stegepladen på mellem varme. Grillen skal gerne være omkring 200 °C.
- Tænd for din SIZZLE ZONE™ på mellem-lav varme og stil wokken derpå, så den bliver godt varm.
Tilberedning på grillen:
- Kom lidt smør eller fedtspray på stegepladen.
- Hæld evt. din dej op i en kande, så den er nem at hælde på stegepladen.
- Hæld dej på stegepladen ved at lave dej-klatter på omkring 18-20 cm i diameter. De må gerne være tynde, så de er lettere at folde.
- Steg pandekagerne i ca. 2 min. på hver side. Husk altid at lukke låget, så grillen holder sig varm. På den store Napoleon Stegeplade er der plads til fire pandekager ad gangen. Kom en anelse nyt smør på, hver gang du starter på en ny omgang pandekager.
- Når pandekagerne er vendt og færdige, lægger du nyt smør på pladen og laver en omgang pandekager mere.
Karamelsaucen:
- Hæld sukker i wokken og lad det smelte og blive brunt.
- Kom smørret i, og lad den smelte.
- Tilføj mandelsplitterne.
- Flambér ved at hælde Grand Marnier i wokken, og antænd den med en lang lighter. Lad det brænde i nogle sekunder.
- Hæld appelsinsaft og hyldeblomstsaft i. Når du gør det, så slukker du samtidig ilden.
- Smag til med revet appelsinskal. Sørg for kun at rive ned til det hvide og ikke igennem det hvide, da det hvide giver en bitter smag.
- Lad karamelsaucen koge ind i nogle min. Når den bruser op er den færdig.
Anretning:
- Tag wokken af din SIZZLE ZONE™.
- Fold pandekagerne to gange, så det bliver små trekanter.
- Læg dem ned i wokken til karamelsaucen, og lad dem søbe i saucen i lidt tid.
- Server evt. med en god vaniljeis til.