play_circle_outline youtube
Baer Crumble Opskrift Pillegrill 5 0124
Baer Crumble Opskrift Pillegrill 1 0124
Baer Crumble Opskrift Pillegrill 2 0124
Baer Crumble Opskrift Pillegrill 3 0124
Baer Crumble Opskrift Pillegrill 4 0124

Bær-crumble

Var det noget med en lækker bær-crumble? Vi griller vores bær-crumble i en af de Wi-Fi integrerede pillegrill, nemlig Traeger Ironwood 885. 
Og har du en gasgrill, så kan du sagtens lave din bær-crumble herpå ved indirekte varme.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Dessert

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Indstil grillen på 185 °C
  2. Mens grillen kommer op i temperatur, gør du din bær-masse og crumble klar.
  3. Vi har brugt træpiller med  æblesmag men da grillen skal så højt op i temperatur, så kan du sagtens bruge andre smagsvarianter. 

Fyldet:

  1. De friske bær skylles godt. Frosne bær lægges i en skål og halvdelen af væden sies fra, når de er tøet op.
  2. Bland sukker og vaniljekorn i og rør godt rundt.
  3. Kom det i en støbejernspande, som er smurt med lidt smør. Alternativt kan du bruge et ildfast fad.

Crumble:

  1. Bland alle ingredienserne, undtagen smør, godt sammen.
  2. Smuldr smørret i og 'pres' det sammen med hænderne. Efter et par minutter vil det begynde at binde sammen til noget smuldr. Når det sker, så er din crumble klar.
  3. Hæld din crumble ud over bær-massen i støbejernspanden.

Tilberedning på grillen:

  1. Sæt støbejernspanden med din bær-crumble i pillegrillen. Har du ikke en pillegrill, kan du sagtens grille din bær-crumble ved samme temperatur på indirekte varme på en gas- eller kulgrill. Dvs. at du har slukket for brænderne under det område, hvor panden står.
  2. Bag din bær-crumble i 40-45 min. til din crumble får en let gylden overflade og bærrene bobler let.
  3. Server med creme fraiche, is eller flødeskum.

Print opskriften

arrow_upward