play_circle_outline youtube
Karamelliserede Jordbaer Opskrift Gasgrill 1 0126

Karamelliserede jordbær

Pift din dag op med dejlige danske karamelliserede jordbær. Her får du et tip til, hvordan man laver en kanonlækker jordbær-dessert. Den har fem ingredienser, tager få minutter at lave og garanterer glade gæster.
  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Dessert
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Rens dine jordbær og pil  stilken af.
  2. Pres saften fra appelsin og citron ud i en skål.
  3. Hak lidt citronmelisse fint – hvis du ikke kan finde citronmelisse, så kan du bruge mynte.

Grillen:

  1. Sæt wokken på grillen ved høj direkte varme - dvs. at du skal tænde brænderen direkte under wokken. Hvis din grill har en Sizzle Zone, kan du med fordel anvende den.
  2. Når wokken er rygende varm tilsætter du appelsin- og citronsaften sammen med sukkeret.
  3. Rør i blandingen med mellemrum og lad det koge ind.
  4. Lige inden massen bliver tyk som blød karamel, tilsætter du jordbærrene.
  5. Vend dem godt rundt i saften i max 1½ minut og drys efterfølgende med citronmelisse eller mynte.
  6. Server med det samme med en god klat af din favorit-is.
  7. Tip! Retten kan laves lidt mere festlig på den voksne måde ved at hælde ½ dl Grand Mariner eller Cointreau i lige inden wokken tages af. På den måde flamberer jordbærrene.

Print opskriften

arrow_upward