play_circle_outline youtube
Letgrillet Carpaccio Opskrift Gasgrill 1 128
Letgrillet Carpaccio Opskrift Gasgrill 2 128
Letgrillet Carpaccio Opskrift Gasgrill 3 128
Letgrillet Carpaccio Opskrift Gasgrill 4 128
Letgrillet Carpaccio Opskrift Gasgrill 5 128

Letgrillet carpaccio

Kødet i den sidste del af en oksestriploin ikke så fedtholdig og kan godt blive sej, hvis kødet grilles for meget. Det er faktisk bedst helt rødt, og passer derfor perfekt til en god carpaccio. Vi lyngriller oksefileten for at få lidt ekstra smag og en let grillet overflade med lækre grillstreger. Grillopskriften på carpaccio er hurtig, let og smager fantastisk.

Vi griller i dag på en Rogue® 525 Special Edition – den store SIZZLE ZONE™ er et fantastisk redskab og på en mørk fredag aften nyder vi det fede lys i knapperne.

 • texture Gasgrill
 • restaurant_menu Forret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

 1. Vi har købt en stor okse striploin og skåret den ud til ribeye steaks og steg, så vi har til fryseren. Brug det mindst marmorerede stykke af kødet til carpaccio - det er det, du skal arbejde med i dag.
 2. Skær hinder, sener og fedt på ydersiden af oksefileten væk - og vær grunding. Hellere tage for meget væk end for lidt.
 3. Flæk oksefileten på langs, så du har to fileter. Den ene laves til en let grillet carpaccio i dag og det andet stykke kommer i fryseren til en anden god gang.

Tilberedning på SIZZLE ZONE™:

 1. Tænd grillens SIZZLE ZONE™ og varm risten godt op. Det tager et minuts tid før den er varm og yderligere et par minutter før grillristen er helt varm. En SIZZLE ZONE™ er perfekt til at lyngrille carpaccio men hvis du ikke har en, så bare skru helt op for dine brændere og grill kødet inde i grillen.
 2. Lyn grill oksefileten på alle sider i cirka 1 min. på hver side - eller til du synes, at kødet er grillet flot gyldent. Regn med fire sider selvom kødet er rundt. Det er kun overfladen, som skal have lidt kulør og lækker grillsmag.

Afkøling:

 1. Kom herefter kødet i køleskabet i ca. 10-20 min. Alternativt kan du lægge det kort tid i fryseren, indtil det er halv-frossen og lettere at skære i tynde skiver.

Anretning:

 1. Skær kødet i meget tynde skiver. Hvis du har en pålægsmaskine, kan du med fordel bruge den.
 2. Anret kødskiverne på et fad eller lignende til du får et flot lag carpaccio-kød, som er fordelt jævnt.
 3. Stænk kødet med olivenolie.
 4. Krydr det med salt og peber. Obs. hvis du drysser med hakkede peanuts så brug lidt mindre salt, da peanuts allerede er saltede.
 5. Drys hakkede kerner/nødder hen over.
 6. Pynt med parmesanflager. Riv gerne parmesanflager med et juliennejern (grøntsagsskræller) af et helt stykke parmesanost, for at få en så frisk parmesan smag som muligt.
 7. Strø til sidst friske basilikumblade over og server. Det smager helt fantastisk! Du kan også bruge rucola i stedet for basilikum, hvis du ønsker at give en let bitter kontrast til carpaccioen.

Print opskriften

arrow_upward