play_circle_outline youtube
Mini Prochetta Smaa, Gode Hapsere Opskrift Gasgrill 5 3611
Mini Prochetta Smaa, Gode Hapsere Opskrift Gasgrill 1 3611
Mini Prochetta Smaa, Gode Hapsere Opskrift Gasgrill 2 3611
Mini Prochetta Smaa, Gode Hapsere Opskrift Gasgrill 3 3611
Mini Prochetta Smaa, Gode Hapsere Opskrift Gasgrill 4 3611

Mini-porchetta

Du har måske set sådan en gang steg af gris med flæskesvær hele vejen rundt? Det hedder en porchetta og det smager virkelig godt.

Det kan dog være et lidt større projekt at kaste sig ud i en porchetta, og den kan også være svær at skære pænt ud. Derfor har vi fået lidt hjælp fra Krofatter Kristian til en lettere udgave, nemlig en mini porchetta. Den er let at lave og perfekt som en hapser, snack eller til buffetten, hvis du har hang til godt kød og knasende flæskesvær.

I dag griller vi på en Napoleon Rogue® 525 Special Edition. Det er en lækker 2020-grill med bagbrænder, SIZZLE ZONE™ sideblus, fire bundbrændere, lys i knapperne og grillriste i rustfri stål.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Frokost
  • restaurant_menu Forret
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


Kødet:

  1. Hvis du har købt bryststykket/stegestykket på grisen, så sidder kambenet ofte derpå. Det skal du skære af. Du kan med fordel fryse det – så har du til en god gang spareribs på et senere tidspunkt.
  2. Skær 4-5 linjer på tværs af de riller, som i forvejen er skåret i flæskesværret. Det skal gøres for at det er lettere at folde dem senere.
  3. Skær stegen i skiver. Hvis sværen på stegen er skåret på forhånd, så skærer du blot helt igennem kødet gennem de riller, stegen har i forvejen. Hvis ikke stegen er rillet, så skær den ud, så hver skive kød med svær er ca. ½ cm tyk.

Marinaden:

  1. Hak urterne og hvidløget fint.
  2. Bland det med rasp, salt og peber. Raspen gør at konsistensen bliver lidt tykkere og lettere at smøre ud og forbliver på, når olien tilsættes.
  3. Tilsæt olie og rør til du har en lidt grødet konsistens, som kan smøres på kødet med pensel.

Grillen:

  1. Tænd grillen på 190-210°C. og med indirekte varme. Dvs. at du har slukket brænderne i midten - og det er her, du skal stille grillbakken med mini porchetta senere.

Klargøring:

  1. Smør hvert enkelt stykke kød med urteblandingen.
  2. Rul hvert stykke sammen.
  3. Brug en eller to tandstikker i træ til at holde dem sammen.
  4. Smør en grillbakke med lidt olie.
  5. Stil alle de rullede mini porchetta på grillbakken med sværene opad – ellers bliver de ikke sprøde.

Tilberedning på grillen:

  1. Stil grillbakken med dine mini porchetta over indirekte varme.
  2. Efter ca. 40 min. er de færdige og sværene er lækre sprøde.
  3. Tag dem ud af grillen, fjern tandstikkerne og server. De små porchetta er gode som en lille snack, på en buffet eller som ekstra kød til en aften, hvor der virkelig skal forkæles.

Print opskriften

arrow_upward