Ingredienser
Sådan gør du
Grillen:
- Tænd op i din SIZZLE ZONE™ og stil wokken derpå, så den kan blive godt varm.
- Tænd også op i grillen på omkring 200 °C. og med direkte varme – dvs. at brænderne er tændt i det område, hvor du vil stille wokken efterfølgende. Vi ønsker at stege kammuslingerne på SIZZLE ZONEN, og derfor vil vi stille wokken ind i grillen, når det er tid til at stege kammuslingerne for at få plads. Ellers kunne vi sagtens lave suppen færdig på SIZZLE ZONE™. Hvis du ikke har en SIZZLE ZONE™, så grill direkte med wok og Sizzlepande (eller anden støbejernspande) inde i grillen.
Grøntsagerne:
- Hak og snit løg, hvidløg og jordskokker fint. Lad én jordskokke, svarende til ¼ af den samlede mængde, være tilbage.
- Skræl den hvide asparges - fra hoved mod hale – og skær enden af stokken. Hak og snit den fint.
Suppen:
- Varm wokken godt op på din SIZZLE ZONE™.
- Når wokken er varm, kommer du smør og 1/3 af olien deri.
- Svits de hakkede asparges, jordskokker, hvidløg og løg. De skal ikke blive helt brune, men let svitsede.
- Hæld hvidvin i, og lad det fordampe lidt.
- Tilsæt derefter vandet, og vent til det hele kommer i kog.
- Stil wokken ind i grillen. Vær opmærksom på, at suppen skal være i kog, så det kan være, at du skal justere lidt på varmen.
- Pres lidt citronsaft i suppen, og sørg for, at der ikke kommer kerner med. Gem citronen efterfølgende, da du måske skal bruge resten til at smage suppen til.
- Put en halv bouillonterning deri.
- Lad det koge under låg til grøntsagsstykkerne i suppen er næsten møre. Det tager omkring 10 min.
- Hæld derefter fløden i suppen.
- Lad suppen simre til grøntsagerne er helt møre. Det tager også omkring 10 min.
- Derefter smager du suppen til med salt, peber, citron mm. Hvis du ønsker en helt jævn konsistens på suppen, kan du vælge at blende den.
Tilberedning på grillen:
- Varm din Sizzlepande (eller anden støbejernspande) godt op på din SIZZLE ZONE™. Hvis du ikke har en SIZZLE ZONE™, så kan du også lave kammuslingerne inde i grillen i panden.
- Brug et viskestykke eller køkkenrulle til at sørge for, at kammuslingerne er helt tørre – særligt hvis de har været frosne er der meget vand.
- Kom det sidste olie på panden.
- Svits kammuslingerne i 1-2 min. på begge sider, til de får en gylden overflade. Læg endelig ikke for mange kammuslinger på panden ad gangen – så vil de nemlig komme til at koge og ikke stege.
- Krydr til sidst.
Anretning:
- Hak det sidste jordskokke, æble og urter fint.
- Vi anretter i portioner, men du kan naturligvis bruge skåle og lade familien anrette selv. Kom lidt af det friskhakkede jordskokke, æble og urter i en dyb tallerken.
- Stil 3 kammuslinger oven på.
- Hæld suppe op omkring kammuslingerne, men ikke over. Drys evt. lidt Mariager Fiskesalt over, og så er der ellers serveret.