play_circle_outline youtube
Grillede Kammuslinger Med Jordskokke Apargessuppe Opskrift Gasgrill 5 3612
Grillede Kammuslinger Med Jordskokke Apargessuppe Opskrift Gasgrill 1 3612
Grillede Kammuslinger Med Jordskokke Apargessuppe Opskrift Gasgrill 2 3612
Grillede Kammuslinger Med Jordskokke Apargessuppe Opskrift Gasgrill 3 3612
Grillede Kammuslinger Med Jordskokke Apargessuppe Opskrift Gasgrill 4 3612

Grillede kammuslinger med jordskokkesuppe

Kammuslinger smager helt fantastisk og særligt en sensommerdag med hvide asparges og jordskokker. I dag laver vi det til en lækker suppe, som sagtens kunne gå hen og blive vores fredags-ret hen over sommeren. Det smager suverænt og giver os mulighed for at lege med grillen på en ny måde…

Vi har i dag grillet på en Rogue® 425 All Black.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Forret

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Tænd op i din Sizzle Zone og stil wokken derpå, så den kan blive godt varm.
  2. Tænd også op i grillen på omkring 200°C. og med direkte varme – dvs. at brænderne er tændt i det område, hvor du vil stille wokken efterfølgende. Vi ønsker at grille kammuslingerne på Sizzle Zonen og derfor vil vi stille wokken ind i grillen, når det er tid til at grille kammuslingerne for at få plads. Ellers kunne vi sagtens lave suppen færdig på Sizzle Zonen. Hvis du ikke har en Sizzle Zone, så grill direkte med Wok og Sizzle Pande (eller anden støbejernspande) inde i grillen.

Grøntsagerne:

  1. Hak og snit løg, hvidløg og jordskokker fint. Lad én jordskokke, svarende til ¼ af den samlede mængde, være tilbage.
  2. Skræl den hvide asparges - fra hoved mod hale – og skær enden af stokken. Hak og snit den fint.

Suppen:

  1. Varm wokken godt op på din Sizzle Zone.
  2. Når wokken er varm, kommer du smør og 1/3 af olien deri.
  3. Svits de hakkede asparges, jordskokker, hvidløg og løg. De skal ikke blive helt brune men let svitsede.
  4. Hæld hvidvin i og lad det fordampe lidt.
  5. Tilsæt derefter vandet og vent til det hele kommer i kog.
  6. Stil wokken ind i grillen. Vær opmærksom på at suppen skal være i kog, så det kan være, at du skal justere lidt på varmen.
  7. Pres lidt citronsaft i suppen og sørg for at der ikke kommer kerner med. Gem citronen efterfølgende, da du måske skal bruge resten til at smage suppen til.
  8. Smid en halv bouillonterning deri.
  9. Lad det koge under låg til grøntsagsstykkerne i suppen er næsten møre. Det tager omkring 10 min.
  10. Hæld derefter fløden i suppen.
  11. Lad suppen simre til grøntsagerne er helt møre. Det tager også omkring 10 min.
  12. Derefter smager du suppen til med salt, peber, citron mm. Hvis du ønsker en helt jævn konsistens på suppen, så kan du vælge at blende den. Det smager også lækkert.

Tilberedning på grillen:

  1. Varm din Sizzle Pande (eller anden støbejernspande) godt op på din Sizzle Zone. Hvis du ikke har en Sizzle Zone, så kan du også lave kammuslingerne inde i grillen i panden.
  2. Brug et viskestykke eller køkkenrulle til at sørge for at kammuslingerne er helt tørre – særligt hvis de har været frosne er der meget vand.
  3. Kom det sidste olie på panden.
  4. Svits kammuslingerne i 1-2 min. på begge sider til de får en gylden overflade. Læg endelig ikke for mange kammuslinger på panden ad gangen – så vil de nemlig komme til at koge og ikke stege.
  5. Krydr til sidst.

Anretning:

  1. Hak det sidste jordskokke, æble og urte fint.
  2. Vi anretter i portioner men du kan naturligvis bruge skåle og lade familien anrette selv. Kom lidt af det friskhakkede jordskokke, æble og urter i en dyb tallerken.
  3. Stil 3 kammuslinger oven på.
  4. Hæld suppe op omkring kammuslingerne men ikke over. Drys evt. lidt Mariager Fiskesalt over og så er der ellers serveret!

Print opskriften

arrow_upward