Ingredienser
Sådan gør du
Grillen:
- Læg en stegeplade i den ene side af grillen. Den skal du bruge til dine hvide asparges. Grunden til at vi ikke griller dem direkte på grillristen er, at vi vil vende dem i olie og olien vil derfor dryppe direkte ned på brænderørerne, antænde og derved give nogle sorte sod-mærker, som ikke smager godt.
- Tænd grillen på fuld skrald på alle brændere – vi skal grille direkte.
Klargøring:
- Skræl de hvide asparges - fra hoved mod hale – og skær enden af stokken.
- Vend dem i lidt olivenolie.
- Krydr med salt og peber.
Marinaden:
- Bland akaciehonning og Teriyaki sauce i en skål. Honningen vil opløses lige så stille når du rører i det, så rør godt.
- Vend steakene i blandingen. Der må gerne komme godt med marinade på dem.
Hvide asparges:
- Kom lidt olie på stegepladen.
- Læg dine hvide asparges derpå.
- Grill dem i omkring 10 min., alt efter størrelse og vend dem ofte.
- Når du tager en hvid asparges op og halvdelen bøjer lidt ned, så er den klar. Hvis den bøjer fuldstændig slattens, så har den fået for meget. Hvis du tager dem af før de er færdige, så er de bitre i smagen.
Tunsteaks:
- Når de hvide asparges har fået omkring 6 min. skal tunen grilles – den skal have små 2 min. på hver side.
- Smør grillristen godt med olie lige inden du lægger steakene på.
- Grill tunen i ca. 1½ minut på hver side.
- Drys med salt. Vær opmærksom på at der er salt i Teriyaki saucen så der skal ikke for meget på.
- Når tunsteakene er færdige, så passer det også med at dine asparges er færdige (men lav lige testen for en sikkerheds skyld).
- Tag det hele af grillen.
Anretning:
- Lav en streg på tallerkenen med safran-aioli: Læg en klat aioli på tallerkenen med en ske og lav derefter en streg ved at trække skeen gennem aiolien.
- Læg to hvide asparges tværs på aioli stregen.
- Skær tunsteakene i tynde skiver og læg dem oven på de hvide asparges.
- Drys lidt frisk basilikum henover og så er retten klar til servering. Velbekomme.