Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Skræl de hvide asparges - fra hoved mod hale – og skær enden af stokken.
- Vend dem i lidt olivenolie.
- Krydr med salt og peber.
Marinaden:
- Bland akaciehonning og teriyakisauce i en skål. Honningen vil opløses lige så stille, når du rører i det, så rør godt.
- Vend tunbøfferne i blandingen. Der må gerne komme godt med marinade på dem.
Grillen:
- Læg en stegeplade i den ene side af grillen. Den skal du bruge til dine hvide asparges. Grunden til at vi ikke griller dem direkte på grillristen er, at vi vil vende dem i olie, og olien vil derfor dryppe direkte ned på brænderrørerne, antænde og derved give nogle sorte sod-mærker, som ikke smager godt.
- Tænd grillen på fuld skrald på alle brændere – vi skal grille direkte.
Hvide asparges:
- Kom lidt olie på stegepladen.
- Læg dine hvide asparges derpå.
- Grill dem i omkring 10 min., alt efter størrelse og vend dem ofte.
- Når du tager en hvid asparges op og halvdelen bøjer lidt ned, så er den klar. Hvis den bøjer fuldstændig slattens, så har den fået for meget. Hvis du tager dem af før de er færdige, så er de bitre i smagen.
Tunsteaks:
- Når de hvide asparges har fået omkring 6 min. skal tunen grilles – den skal have små 2 min. på hver side.
- Smør grillristen godt med olie lige inden du lægger tunbøfferne på.
- Grill tunen i ca. 1½ min. på hver side.
- Drys med salt. Vær opmærksom på, at der er salt i teriyakisaucen, så der skal ikke for meget på.
- Når tunbøfferne er færdige, så passer det også med at dine asparges er færdige (men lav lige testen for en sikkerheds skyld).
- Tag det hele af grillen.
Anretning:
- Lav en streg på tallerkenen med safran-aioli: Læg en klat aioli på tallerkenen med en ske og lav derefter en streg ved at trække skeen gennem aiolien.
- Læg to hvide asparges tværs på aioli-stregen.
- Skær tunbøfferne i tynde skiver, og læg dem ovenpå de hvide asparges.
- Drys lidt frisk basilikum henover, og så er retten klar til servering. Velbekomme.