Ingredienser
Sådan gør du
Krydderiblanding:
- Skyl laksesiden under koldt vand for at fjerne urenheder.
- Dup den tør med køkkenrulle.
- Mærk efter med fingrene og finder du ben, så fjern dem med en pincet - det er ærgerligt først at finde dem, når de rammer tungen.
- Lav din krydderiblanding ved at blande alle ingredienser sammen i en skål. Sørg for, at det er blandet godt sammen og det brune farin ikke ligger i klumper. Meningen med blandingen er, at det skal trække væde ud af laksen og give en lækker sød smag.
- Del laksen i 4 nogenlunde lige store stykker. Tip: Hvis du er tidspresset, så del laksen i 8 lige store stykker – så skal det trække kortere tid i køleskabet og have kortere tid i grillen.
- Kom en tredjedel af krydderiblandingen i bunden af et fad, der er stort nok til at alle stykkerne kan ligge fladt.
- Læg laksestykkerne med skindsiden nedad på blandingen.
- Fordel resten af krydderiblandingen ovenpå laksestykkerne og på siderne, så det dækker alt kødet.
- Pak fadet med laksen ind i film, og stil det på køl i mindst 8 timer.
Klargøring til grillen:
- Fadet med laks pakkes ud af filmen. Læg mærke til hvor meget væske laksen har smidt, og den flotte dybe røde farve, som den har fået.
- Skyl fisken godt under den kolde hane, så du får krydderiblandingen af.
- Dup kødet tørt med lidt køkkenrulle.
- Stil stykkerne til tørre i 1-2 timer et køligt sted. Hvis du har travlt, så kan du tørre ekstra godt med køkkenrulle og skippe dette step.
Tilberedning på grillen:
- Læg laksen på en grillbakke med skindsiden nedad. Når laksen er færdig og du skal have den af, så vil skindet hænge fast i grillbakken, og det er derved nemt at tage af fisken uden at få skind med over på tallerkenen. Du kan naturligvis også bare lægge den på grillristen.
- Brug evt. Super Smoke-mode, som vil give en masse røg. Det synes vi smager godt til laksen men det er individuelt, hvor meget røg man er til.
- Grill laksen ved 90 °C i ca. 1-1½ time. Når æggehvidestofferne kan ses på de tyndeste steder på laksen, så er den færdig.