play_circle_outline youtube
Forkaelet Varmroeget Laks Opskrift Pillegrill 1 3615
Lyxig Varmrökt Lax
Lyxig Varmrökt Lax1
Lyxig Varmrökt Lax2

Forkælet varmrøget laks

Når vi skal have varmrøget laks vender vi altid tilbage til denne opskrift.

Opskriften tager noget tid, men det meste går med at vente, mens laksen passer sig selv i køleskabet, så du kan sagtens nå noget imens. Og selvom vi skriver, at laksen skal have mindst 8 timer i køleskab, så har vi altså præsteret at gå i gang kl. 13 og stadig have aftensmad klar til ungerne kl. 18.30.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Forret

Ingredienser

Sådan gør du


Krydderiblanding:

  1. Skyl laksesiden under koldt vand for at fjerne urenheder.
  2. Dup den tør med køkkenrulle.
  3. Mærk efter med fingrene og finder du ben, så fjern dem med en pincet - det er ærgerligt først at finde dem, når de rammer tungen.
  4. Lav din krydderiblanding ved at blande alle ingredienser sammen i en skål. Sørg for, at det er blandet godt sammen og det brune farin ikke ligger i klumper. Meningen med blandingen er, at det skal trække væde ud af laksen og give en lækker sød smag.
  5. Del laksen i 4 nogenlunde lige store stykker. Tip: Hvis du er tidspresset, så del laksen i 8 lige store stykker – så skal det trække kortere tid i køleskabet og have kortere tid i grillen.
  6. Kom en tredjedel af krydderiblandingen i bunden af et fad, der er stort nok til at alle stykkerne kan ligge fladt.
  7. Læg laksestykkerne med skindsiden nedad på blandingen.
  8. Fordel resten af krydderiblandingen ovenpå laksestykkerne og på siderne, så det dækker alt kødet.
  9. Pak fadet med laksen ind i film, og stil det på køl i mindst 8 timer.

Klargøring til grillen:

  1. Fadet med laks pakkes ud af filmen. Læg mærke til hvor meget væske laksen har smidt, og den flotte dybe røde farve, som den har fået.
  2. Skyl fisken godt under den kolde hane, så du får krydderiblandingen af.
  3. Dup kødet tørt med lidt køkkenrulle.
  4. Stil stykkerne til tørre i 1-2 timer et køligt sted. Hvis du har travlt, så kan du tørre ekstra godt med køkkenrulle og skippe dette step.

Tilberedning på grillen:

  1. Læg laksen på en grillbakke med skindsiden nedad. Når laksen er færdig og du skal have den af, så vil skindet hænge fast i grillbakken, og det er derved nemt at tage af fisken uden at få skind med over på tallerkenen. Du kan naturligvis også bare lægge den på grillristen.
  2. Brug evt. Super Smoke-mode, som vil give en masse røg. Det synes vi smager godt til laksen men det er individuelt, hvor meget røg man er til.
  3. Grill laksen ved 90 °C i ca. 1-1½ time. Når æggehvidestofferne kan ses på de tyndeste steder på laksen, så er den færdig. 

Print opskriften

arrow_upward