play_circle_outline youtube
Forkaelet Varmroeget Laks Opskrift Pillegrill 1 3615

Forkælet varmrøget laks

Når vi skal have varmrøget laks vender vi altid tilbage til denne opskrift.

Opskriften tager noget tid men det meste går med at vente mens laksen passer sig selv i køleskabet, så du kan sagtens nå noget imens! Og selv om vi skriver at laksen skal have mindst 8 timer i køleskab, så har vi altså præsteret at gå igang kl. 13 og stadig have aftensmad klar til ungerne kl. 18.30.

Vi griller i dag på en PRO 780, som kan komme op i 260 grader men i dag griller vi ved 90 grader med masser af røg – så uanset hvilken pillegrill, du nyder at kalde din, så kan du være med.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Forret

Ingredienser

Sådan gør du


Krydderiblanding:

  1. Skyl laksesiden under koldt vand for at fjerne urenheder.
  2. Dup den tør med køkkenrulle.
  3. Mærk efter med fingrene og finder du ben, så fjern dem med en pincet - det er så ærgerligt først at finde dem, når de rammer tungen!
  4. Lav din krydderiblanding ved at blande alle ingredienser sammen i en skål. Sørg for, at det er blandet godt sammen og det brune farin ikke ligger i klumper. Meningen med blandingen er, at det skal trække væde ud af laksen og give en lækker sød smag.
  5. Del laksen i 4 nogenlunde lige store stykker. Tip: Hvis du er tidspresset, så del laksen i fx 8 lige store stykker – så skal det trække kortere tid i køleskabet og have kortere tid i grillen.
  6. Kom en tredjedel af krydderiblandingen i bunden af et fad, der er stort nok til at alle stykkerne kan ligge fladt.
  7. Læg laksestykkerne med skindsiden nedad på blandingen.
  8. Fordel resten af krydderiblandingen ovenpå laksestykkerne og på siderne, så det dækker alt kødet.
  9. Pak fadet med laksen ind i film og stil det på køl i mindst 8 timer.

Klargøring til grillen:

  1. Fadet med laks pakkes ud af filmen. Læg mærke til hvor meget væske laksen har smidt, og den flotte dybe røde farve, som den har fået.
  2. Skyl fisken godt under den kolde hane, så du får krydderiblandingen af.
  3. Dup kødet tørt med lidt køkkenrulle.
  4. Stil stykkerne til at tørre i 1-2 timer et køligt sted. Hvis du har travlt, så kan du tørre ekstra godt med køkkenrulle og skippe dette step.

Tilberedning på grillen:

  1. Læg laksen på en grillbakke med skindsiden ned af. Når laksen er færdig og du skal have den af, så vil skindet hænge fast i grillbakken, og det er derved nemt at tage af fisken, uden at få skind med over på tallerkenen. Du kan naturligvis også bare lægge den på grillristen.
  2. Grill laksen ved 90°C i ca. 1-1½ time. Når æggehvidestofferne kan ses på de tyndeste steder på laksen, så er den færdig. Værsgo’: Verdens bedste laks! Brug evt. Super Smoke-mode, som vil give en masse røg. Det synes vi smager godt til laksen men det er individuelt, hvor meget røg man er til.

Print opskriften

arrow_upward