play_circle_outline youtube
Jomfruhummerhaler Med Cognac Og Groent I Sizzle Pande Opskrift Gasgrill 5 3618
Jomfruhummerhaler Med Cognac Og Groent I Sizzle Pande Opskrift Gasgrill 1 3618
Jomfruhummerhaler Med Cognac Og Groent I Sizzle Pande Opskrift Gasgrill 2 3618
Jomfruhummerhaler Med Cognac Og Groent I Sizzle Pande Opskrift Gasgrill 3 3618
Jomfruhummerhaler Med Cognac Og Groent I Sizzle Pande Opskrift Gasgrill 4 3618

Grillede jomfruhummerhaler med cognac

Vores tænder løber i vand ved tanken om det sarte saftige kød, lune sommeraftener, kolde hvidvin og ude-hygge om stearinlys med tæpper. Retten ‘hummerhaler’ kan godt afskrække mange men det er der ingen grund til. Her viser Martin dig, hvor let og lækkert det er med en gang hummerhaler på grillen. også selv om du “kun” har en lille 2-brænder grill.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Forret
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Tænd for begge brændere på grillen. Den ene brænder skal du næsten skrue op på fuld varme og den anden skal stå med lav varme.
  2. Stil din Sizzle Pande (eller anden støbejernspande) ind i grillen i den side, hvor du har skruet mest op for varmen. Sizzle Panden skal være godt varm inden, vi skal bruge den.

Grøntsagerne:

  1. Skær gulerod og porre i julienne (lyder fancy men betyder bare små tynde strimler/stænger). Du kan evt. bruge et Juliennejern.
  2. Hak skalotteløgene fint.

Hummerhalerne:

  1. Vend hummeren om på ryggen.
  2. Tag en skarp kniv og find midten på langs af hummerhalen. Giv den et tryk med kniven, så har du flækket hummerhalen i to.
  3. Husk at fjerne tarmen.

Tilberedning på grillen:

  1. Læg smør på Sizzle Panden og lad det smelte uden at det bliver alt for brunt.
  2. Kom grøntsagerne på panden og svits dem let i et par minutter.
  3. Smør lidt olie på grillristen i den modsatte side af grillen og kom hummerhalerne på, med kødsiden opad.
  4. Hæld cognac'en over halerne og krydr med salt og peber.
  5. Vend halerne rundt og grill dem på kødsiden i 2-3 min.
  6. Imens tilføjes tomatpure til panden med grøntsager sammen med et strint sherry (alternativt portvin).
  7. Vend blandingen godt rundt.
  8. Derefter skal du tilsætte cremefraiche og smage til med salt og peber.
  9. Både grønt og hummerhaler bør nu være færdige på samme tid. Tag halerne ud på et skærebræt eller en tallerken, og kom det grønne fyld ovenpå halerne.
  10. Smag gerne til med citronsaft.
  11. Du kan få kødet ud af halen med en gaffel eller med fingeren. Husk, at der også er lækkert kød inde i skallerne på kloen, som du kan smovse i dig. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward