Ingredienser
Sådan gør du
Grillen:
- Tænd for begge brændere på grillen. Den ene brænder skal du næsten skrue op på fuld varme og den anden skal stå med lav varme.
- Stil din Sizzle Pande (eller anden støbejernspande) ind i grillen i den side, hvor du har skruet mest op for varmen. Sizzle Panden skal være godt varm inden, vi skal bruge den.
Grøntsagerne:
- Skær gulerod og porre i julienne (lyder fancy men betyder bare små tynde strimler/stænger). Du kan evt. bruge et Juliennejern.
- Hak skalotteløgene fint.
Hummerhalerne:
- Vend hummeren om på ryggen.
- Tag en skarp kniv og find midten på langs af hummerhalen. Giv den et tryk med kniven, så har du flækket hummerhalen i to.
- Husk at fjerne tarmen.
Tilberedning på grillen:
- Læg smør på Sizzle Panden og lad det smelte uden at det bliver alt for brunt.
- Kom grøntsagerne på panden og svits dem let i et par minutter.
- Smør lidt olie på grillristen i den modsatte side af grillen og kom hummerhalerne på, med kødsiden opad.
- Hæld cognac'en over halerne og krydr med salt og peber.
- Vend halerne rundt og grill dem på kødsiden i 2-3 min.
- Imens tilføjes tomatpure til panden med grøntsager sammen med et strint sherry (alternativt portvin).
- Vend blandingen godt rundt.
- Derefter skal du tilsætte cremefraiche og smage til med salt og peber.
- Både grønt og hummerhaler bør nu være færdige på samme tid. Tag halerne ud på et skærebræt eller en tallerken, og kom det grønne fyld ovenpå halerne.
- Smag gerne til med citronsaft.
- Du kan få kødet ud af halen med en gaffel eller med fingeren. Husk, at der også er lækkert kød inde i skallerne på kloen, som du kan smovse i dig. Velbekomme!