play_circle_outline youtube
Jomfruhummerhaler Med Cognac Og Groent I Sizzle Pande Opskrift Gasgrill 5 3618
Jomfruhummerhaler Med Cognac Og Groent I Sizzle Pande Opskrift Gasgrill 1 3618
Jomfruhummerhaler Med Cognac Og Groent I Sizzle Pande Opskrift Gasgrill 2 3618
Jomfruhummerhaler Med Cognac Og Groent I Sizzle Pande Opskrift Gasgrill 3 3618
Jomfruhummerhaler Med Cognac Og Groent I Sizzle Pande Opskrift Gasgrill 4 3618

Grillede jomfruhummerhaler med cognac

Grillede jomfruhummerhaler er simpelthen en ren luksus-ret, og passer perfekt til lune sommeraftener og kølig hvidvin. I denne opskrift viser Martin, hvordan du med lethed tilbereder hummerne, så de både bliver møre, saftige og smagfulde. 

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Forret
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Tænd for begge brændere på grillen. Den ene brænder skal du næsten skrue op på fuld varme og den anden skal stå med lav varme.
  2. Stil din Sizzlepande (eller anden støbejernspande) ind i grillen i den side, hvor du har skruet mest op for varmen. Sizzlepanden skal være godt varm, inden vi skal bruge den.

Grøntsagerne:

  1. Skær gulerod og porre i julienne (det betyder små, tynde strimler/stænger). Du kan evt. bruge et juliennejern.
  2. Hak skalotteløgene fint.

Hummerhalerne:

  1. Vend hummeren om på ryggen.
  2. Tag en skarp kniv, og find midten på langs af hummerhalen. Giv den et tryk med kniven, så har du flækket hummerhalen i to.
  3. Husk at fjerne tarmen.

Tilberedning på grillen:

  1. Læg smør på Sizzlepanden, og lad det smelte uden at det bliver alt for brunt.
  2. Kom grøntsagerne på panden, og svits dem let i et par minutter.
  3. Smør lidt olie på grillristen i den modsatte side af grillen og kom hummerhalerne på, med kødsiden opad.
  4. Hæld cognacen over halerne, og krydr med salt og peber.
  5. Vend halerne rundt, og grill dem på kødsiden i 2-3 min.
  6. Imens tilføjes tomatpure til panden med grøntsager sammen med et stænk sherry (alternativt portvin).
  7. Vend blandingen godt rundt.
  8. Derefter skal du tilsætte cremefraiche, og smage til med salt og peber.
  9. Både grøntsager og hummerhaler bør nu være færdige på samme tid. Tag halerne ud på et skærebræt eller en tallerken, og kom det grønne fyld ovenpå halerne.
  10. Smag gerne til med citronsaft.
  11. Husk, at der også er lækkert kød inde i skallerne på kloen. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward