Ingredienser
Sådan gør du
Grillen:
- Tænd for begge brændere på grillen. Den ene brænder skal du næsten skrue op på fuld varme og den anden skal stå med lav varme.
- Stil din Sizzlepande (eller anden støbejernspande) ind i grillen i den side, hvor du har skruet mest op for varmen. Sizzlepanden skal være godt varm, inden vi skal bruge den.
Grøntsagerne:
- Skær gulerod og porre i julienne (det betyder små, tynde strimler/stænger). Du kan evt. bruge et juliennejern.
- Hak skalotteløgene fint.
Hummerhalerne:
- Vend hummeren om på ryggen.
- Tag en skarp kniv, og find midten på langs af hummerhalen. Giv den et tryk med kniven, så har du flækket hummerhalen i to.
- Husk at fjerne tarmen.
Tilberedning på grillen:
- Læg smør på Sizzlepanden, og lad det smelte uden at det bliver alt for brunt.
- Kom grøntsagerne på panden, og svits dem let i et par minutter.
- Smør lidt olie på grillristen i den modsatte side af grillen og kom hummerhalerne på, med kødsiden opad.
- Hæld cognacen over halerne, og krydr med salt og peber.
- Vend halerne rundt, og grill dem på kødsiden i 2-3 min.
- Imens tilføjes tomatpure til panden med grøntsager sammen med et stænk sherry (alternativt portvin).
- Vend blandingen godt rundt.
- Derefter skal du tilsætte cremefraiche, og smage til med salt og peber.
- Både grøntsager og hummerhaler bør nu være færdige på samme tid. Tag halerne ud på et skærebræt eller en tallerken, og kom det grønne fyld ovenpå halerne.
- Smag gerne til med citronsaft.
- Husk, at der også er lækkert kød inde i skallerne på kloen. Velbekomme!