Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Salt dit svineslag og sæt det på køl i 24 timer. Du kan også købe et saltet svineslag.
Grillen:
- Sæt din grill på 75 °C. og Super Smoke.
- Du skal ikke bruge den øverste grillrist, så den kan du godt tage ud. Det giver plads til din rullepølse.
Krydring:
- Tag dit svineslag og fold det ud.
- Start med at fordel gelatinen/husblassen. Det er med til at få din rullepølse til at hænge sammen.
- Fordel løg, peber, salt, stødt rodfrugter og persille jævnt over dit svineslag, så det er dækket over hele svineslaget.
Svineslaget:
- Start fra den ene ende af og rul svineslaget sammen.
- Snør din rullepølse med kødsnor. Sørg for, at snørre hele rullepølsen og stram gerne lidt til, så den får den rigtig runde facon.
- En rullepølse skal helst være 28 cm lang, da det passer til de fleste rullepølsepresser.
Tilberedning på grillen:
- Kom din rullepølse ind i grillen og put din probe ind i rullepølsen. Det er vigtigt at proben rammer svineslaget.
- Når din rullepølse har en kernetemperatur på 65 °C, skal du skrue grillen op på 140 °C.
- Når din rullepølse har fået en kernetemperatur på 75 - 80 °C, skal du tage den ud af grillen.
Rullepølsen:
- Kom din rullepølse i din rullepølsepresser. Det sted hvor slaget slutter sig om rullepølsen, skal vende ned i bunden af din rullepølsepresser.
- Kom din rullepølse på køl natten over.
Servering:
- Tag din rullepølse ud af din rullepølsepresser.
- Husk og fjern kødsnoren inden du begynder at spise din rullepølse.