play_circle_outline youtube
Skindstegt Torsk Med Hummersauce Opskrift Gasgrill 1 3626

Skindstegt torsk med hummersauce

Er du vild med fisk? Helt specifikt torsk? Så følg med og se opskriften her på vores skindstegte torsk med hummersauce.

I dag griller vi med Napoleon Prestige PRO™ 500.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Forret
  • restaurant_menu Frokost
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Blomkålscremen:

  1. Find en gryde og kog ½ blomkål mør i vand med salt og bouillon.
  2. Tag vandet fra og blend herefter det ½ blomkål med 100 gram smør.
  3. Smag blomkålscremen til med salt.

Hummerfonden:

  1. Pil hummerhalerne og gem skallerne.
  2. Svits hummerskallerne i en gryde med lidt smør sammen med porre, gulerod, fennikel og hvidløg.
  3. Hæld vinen ned i gryden og lad det koge næsten væk.
  4. Tilsæt vand, så det dækker fyldet og lad det simre i 30 min.
  5. Si fyldet fra og kog ”suppen” ind til det bliver en kraftig fond, så der ca. er 1 dl tilbage.

Grillen:

  1. Gør din grill klar til direkte varme i den ene side og indirekte i den anden.
  2. Kom en stegeplade ind i grillen, hvor du har direkte varme og en wokpande på SIZZLE ZONE™ eller sideblus, hvis du har det på grillen.

Tomattopping og torsken:

  1. Hak dine cherrytomater fint.
  2. Kom cherrytomaterne i en skål og bland dem med finthakket basilikum, olivenolie og saften fra en halv citron.
  3. Krydr torskefileterne med salt og peber.
  4. Anret tomattoppingen på torskefileterne.
  5. Kom smør på stegepladen og læg torsken på med skindsiden ned.

Grill serranoskinken:

  1. Læg serranoskinke stykkerne på den indirekte side af grillen. Hvis du har en brødhylde i grillen kan du med fordel lægge dem der.
  2. Serranoskinke stykkerne skal ligge og tørre, så det blive dejlig sprødt.

Blomkålet:

  1. Hæld olien ned i din forvarmet wokpande og sørg for, at den er godt varm. Det kan du hører ved, at olien slår bobler.
  2. Snit den anden halvdel af blomkålen tyndt og svits det i wokpanden til det får lidt farve.
  3. Kom en smule safran i. Det er med til at give det en flot rødlig farve.
  4. Kom hummerfonden og fløden i wokpanden.
  5. Kog det op og smag til med salt og peber.

Hummerhalerne:

  1. Hummerhalerne skal på stegeplanden, når dine torskefileter er ved at være færdige. Du kan se det ved, at torsken ikke længere er gennemsigtig, men er ved at få en hvid farve hele vejen igennem. Tag torsken af samtidig med hummerhalerne.
  2. Kom hummerhalerne på stegepanden og grill dem på den ene side i 1 - 2 min. alt efter deres størrelse.
  3. Sæt din blomkålscreme ind i grillen, hvor der er indirekte varme, så den bliver lunet lidt op inden den skal serveres.

Anretning:

  1. Tag alt din mad ud af grillen og gør klar til anretning af maden på en tallerken.
  2. Start med en streg blomkålscreme.
  3. Kom blomkålen med saucen udover blomkålscremen.
  4. Læg et stykke torskefilet med skindsiden ned ovenpå blomkålen.
  5. Tag 3 hummerhaler og læg dem forskudt på tallerkenen. Det samme gør du med serranoskinke stykkerne.
  6. Afslutningsvis skal du pynte med lidt dild. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward