play_circle_outline youtube
Nytårs Torsk Opskrift Gasgrill 1
Skindstegt Torsk Med Hummersauce Opskrift Gasgrill 1 3626

Skindstegt torsk med hummersauce

Torsk er en af de helt store klassikere til nytårsbordet eller når aftensmaden bare skal være ekstra god. I denne opskrift får torsken følgeskab af blomkålscreme, tomattopping samt en uovertruffen hummersauce, der giver retten et rigtigt luksus-twist, som med garanti vil imponere dine middagsgæster.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Forret
  • restaurant_menu Frokost
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Blomkålscremen:

  1. Find en gryde og kog halvdelen af blomkålen mør i vand med salt og bouillon.
  2. Tag vandet fra, og blend herefter den kogte blomkål med smør.
  3. Smag blomkålscremen til med salt.

Hummerfonden:

  1. Pil hummerhalerne og gem skallerne.
  2. Svits hummerskallerne i en gryde med lidt smør sammen med porre, gulerod, fennikel og hvidløg.
  3. Hæld vinen ned i gryden, og lad det koge næsten væk.
  4. Tilsæt vand, så det dækker fyldet, og lad det simre i 30 min.
  5. Si fyldet fra, og kog ”suppen” ind, til det bliver en kraftig fond.

Grillen:

  1. Gør din grill klar til direkte varme i den ene side og indirekte i den anden.
  2. Kom en stegeplade ind i grillen, hvor du har direkte varme og en wokpande på din SIZZLE ZONE™ eller sideblus, hvis du har det på grillen.

Tomattopping og torsken:

  1. Hak cherrytomaterne fint.
  2. Kom cherrytomaterne i en skål og bland dem med finthakket basilikum, olivenolie og saften fra en halv citron.
  3. Krydr torskefileterne med salt og peber.
  4. Anret tomattoppingen på torskefileterne.
  5. Kom smør på stegepladen og læg torsken på med skindsiden ned.

Grill serranoskinken:

  1. Læg serranoskinken på den indirekte side af grillen. Hvis du har en brødhylde i grillen kan du med fordel lægge dem der.
  2. Serranoskinken skal ligge og tørre, så det blive dejlig sprødt.

Blomkålet:

  1. Hæld olien ned i den forvarmede wokpande og sørg for, at den er godt varm. Det kan du høre ved, at olien slår bobler.
  2. Snit den anden halvdel af blomkålen tyndt, og svits det i wokpanden til det får lidt farve.
  3. Kom en smule safran i. Det er med til at give det en flot rødlig farve.
  4. Kom hummerfonden og fløden i wokpanden.
  5. Kog det op, og smag til med salt og peber.

Hummerhalerne:

  1. Kom hummerhalerne på stegepanden og steg dem på den ene side i 1 - 2 min. alt efter deres størrelse. Hummerhalerne skal på stegepladen, når dine torskefileter er ved at være færdige. Du kan se det ved, at torsken ikke længere er gennemsigtig, men er ved at få en hvid farve hele vejen igennem. Tag torsken af samtidig med hummerhalerne.
  2. Sæt din blomkålscreme ind i grillen, hvor der er indirekte varme, så den bliver lunet lidt op inden den skal serveres.

Anretning:

  1. Tag alt din mad ud af grillen, og gør klar til anretning af maden på en tallerken.
  2. Start med en streg blomkålscreme.
  3. Kom blomkålen med saucen udover blomkålscremen.
  4. Læg et stykke torskefilet med skindsiden ned ovenpå blomkålen.
  5. Tag 3 hummerhaler og læg dem forskudt på tallerkenen. Det samme gør du med serranoskinken.
  6. Afslutningsvis skal du pynte med lidt dild. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward