play_circle_outline youtube
Roedkaalssalat Opskrift Gasgrill 4 3628
Roedkaalssalat Opskrift Gasgrill 1 3628
Roedkaalssalat Opskrift Gasgrill 2 3628
Roedkaalssalat Opskrift Gasgrill 3 3628
Roedkaalssalat Opskrift Gasgrill 5 3628

Rødkålssalat

Man kan ikke sige andesteg, kalkun, gås eller flæskesteg uden at sige rødkålssalat. Opskriften her er ikke en genistreg eller et helt nyt indspark til menuen, men måske kan du alligevel hente lidt inspiration til at forbedre din eksisterende julemiddag eller mortensaften? Salaten er nem, billig og indeholder få ingredienser - og så kan du forberede rødkålssalaten dagen før, så der bliver én mindre opgave på selve dagen.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Rødkålen:

  1. Skær den hvideste og hårdeste del af rødkålen væk.
  2. Halver rødkålen på langs.
  3. Skær resten af rødkålen i fine strimler ved at skære på tværs. Hvis du har et mandolinjern eller en skæremaskine, kan du med fordel bruge det.

Appelsinen:

  1. Du får lettest appelsinkødet ud af skallen ved at skære hver appelsin i fire både.
  2. Fjern den hvide "streng" fra appelsinens midte, så det kun er frugtkød og skræl, der er tilbage.
  3. Derefter kan du nemt lægge appelsinbåden med skrællen nedad og skære skrællen væk med ét snit.
  4. Skær appelsinkødet i små tern.

Anretning:

  1. Kom appelsinternene og rødkålsstrimlerne i en skål.
  2. Pres det resterende saft fra appelsinskrællen henover.
  3. Kom akaciehonning i.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Rør rundt til det hele er godt blandet og servér.
  6. Tip! Det kan sagtens stå til dagen efter i køleskabet.

Print opskriften

arrow_upward