play_circle_outline youtube
Langtidsgrillet Ribbensteg Opskrift Gasgrill 2
Langtidsgrillet Ribbensteg Opskrift Gasgrill 1 3631
Langtidsgrillet Ribbensteg Opskrift Gasgrill 2 3631
Langtidsgrillet Ribbensteg Opskrift Gasgrill 4 3631
Langtidsgrillet Ribbensteg Opskrift Gasgrill 1

Langtidsgrillet ribbensteg

For mange danskere går jul og ribbensteg hånd i hånd – og vi ved, at traditioner ikke bør pilles ved! Men hvis du alligevel gerne vil pifte din ribbensteg en smule op, så får du her en opskrift, som lige giver et ekstra ”julet” smagsindtryk. Vi snakker naturligvis om langtidsgrillet ribbensteg. Opskriften er tilpas afstemt, så folk med hang til den helt klassiske ribbenssteg ikke bliver skræmt væk, mens glacen og grillrøgen alligevel giver nok smagspondus til at løfte ribbenstegen til et ekstra niveau. Det skal altså bare prøves – om ikke andet så til en god lørdag med venner og familie.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Pil sværene af - dem kan du evt. tilberede særskilt for at lave flæskesvær. De kan også fryses til senere brug.
  2. Krydr ribbenstegen med salt og peber.

Glacen:

  1. Tænd for grillens SIZZLE ZONE™ og kom wokken på. Hvis du ikke har SIZZLE ZONE™, kan det også tilberedes på et gasblus.
  2. Kom sukkeret i, og lad det smelte. Hold øje med at det ikke brænder på.
  3. Rør rundt til sukkeret er opløst, og sluk så for varmen.
  4. Kom derefter smør i.
  5. Glacen er nu klar, men lad den gerne køle af - så bliver den lettere at arbejde med.

Tilberedning på grillen:

  1. Når ribbenstegen har fået de 2 timer i grillen, skal den glaseres. Pensl ribbenstegen på begge sider med glacen, så den får et godt lag.
  2. Grill ribbenstegen i yderligere 30 minutter efter den er glaseret. Du kan evt. pensle den med yderligere glace et par gange mere for at give ekstra smag. Stegen skal have en kernetemperatur på omkring 70 °C.
  3. Når de 30 minutter er gået, er ribbenstegen færdig. Da den er grillet ved lav temperatur, behøver den ikke stå og hvile, men kan serveres straks. Velbekomme.

Print opskriften

arrow_upward