play_circle_outline youtube
Flaeskesvaer Med Chili Aioli Opskrift Gasgrill 1 3633

Flæskesvær med chili-aioli

Er du interesseret i hvordan du kommer i gang med at bruge din bagbrænder i din gasgrill? Vi kommer her med en nem, sikker opskrift på flæskesvær – og selv hvis du ikke kunne lave andet med bagbrænderen, så vil den her opskrift være nok til at din bagbrænder er investeringen værd. Flæskesvær kan være lidt af en brand-test for den megen fedt og tændte bundbrændere er ikke umiddelbart den bedste kombination. Men flæskesvær og bagbrænder er et match made in BBQ-heaven! Og med rotisserikurven bliver det ikke lettere!

Vi bruger her en LEX485.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Tænd bagbrænderen på maks. og luk låget. I denne opskrift bruger vi kun bagbrænderen og på LEX'en betyder det en temperatur på omkring 110°C. på en sommerdag. Hvis bagbrænderen ikke kan komme så langt op, så tænd en bundbrænder i siden og ikke under rotisserikurven. Jo højere du skruer op for temperaturen, jo hurtigere vil dine flæskesvær være færdige, men jo mere ujævn farve vil de få.

Klargøring:

  1. Skær sværene ud i ukurante stykker og læg dem i en skål.
  2. Giv sværene godt med flagesalt, som du maser mellem fingrene før du drysser det over. Så bliver salten lidt fin og lidt grov.
  3. Sæt din rotisserikurv fast på dit rotisserispyd, så kurven kommer til at sidde ca. midt i grillen.
  4. Åbn din rotisserikurv og stil den med bunden i en foliebakke. På den måde sviner det ikke med salt over det hele når du hælder dine flæskesvær over i kurven.
  5. Hæld dine flæskesvær over i rotisserikurven og luk den. Sikre dig at kurven er lukket rigtigt.

Tilberedning på grillen:

  1. Sæt rotisserikurven med spyddet fast i rotisserimotoren og tænd den.
  2. Sæt en foliebakke under rotisserikurven for at undgå at din grill bliver svinet til af det megen fedt, som vil dryppe fra kurven. Hvis du har tændt for en eller to bundbrændere også, så husk at hælde noget vand i foliebakken, så den ikke kommer til at lugte brændt og der ikke brænder hul i den.
  3. Kig til flæskesværene ca. hvert kvarter. Hvis du har vand i din foliebakke, så kontroller ofte om der er nok vand i.

Chili-aoli:

  1. Sørg for at alle ingredienser har nogenlunde samme temperatur.
  2. Bland æggeblomme, hvidvinseddike, lidt salt, dijon sennep og pisk det godt sammen. Du kan evt. bruge en håndmixer.
  3. Hæld olien i i en meget tynd stråle mens du pisker. Og pisk rigtig godt for at undgå at din mayonnaise skiller. Når du synes at konsistensen er rigtig, så er du færdig. Jo mere olie du putter i, des tykkere bliver mayonnaisen.
  4. Smag til med chilisaucen, salt og peber. Og så er den ellers færdig.

Servering:

  1. Når dine flæskesvær har fået omkring en time i alt, så er de færdige. Du kan høre det på at de begynder at rasle i kurven. Du kan evt. åbne kurven undervejs og smage.
  2. Tag flæskesværene ud af kurven og server med din hjemmelavede chili-aioli - og så er hyggen reddet!

Print opskriften

arrow_upward