play_circle_outline youtube
Flaeskesvaer Med Chili Aioli Opskrift Gasgrill 1 3633

Flæskesvær med chili-aioli

Er du interesseret i, hvordan du kommer i gang med at bruge din bagbrænder i din gasgrill? Vi kommer her med en nem, sikker opskrift på flæskesvær – og selv hvis du ikke kunne lave andet med bagbrænderen, så vil den her opskrift være nok til at din bagbrænder er investeringen værd.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Skær sværene ud i ukurante stykker, og læg dem i en skål.
  2. Giv sværene godt med flagesalt, som du masserer mellem fingrene før du drysser det over. Så bliver saltet lidt fin og lidt grov.
  3. Sæt din rotisserikurv fast på rotisserispyddet, så kurven kommer til at sidde ca. midt i grillen.
  4. Åbn din rotisserikurv og stil den med bunden i en foliebakke. På den måde sviner det ikke med salt over det hele, når du hælder dine flæskesvær over i kurven.
  5. Hæld flæskesværene over i rotisserikurven og luk den. Sikr dig at kurven er lukket rigtigt.

Tilberedning på grillen:

  1. Tænd bagbrænderen på maks.
  2. Sæt rotisserikurven med spyddet fast i rotisserimotoren og tænd den.
  3. Sæt en foliebakke under rotisserikurven for at undgå at din grill bliver svinet til af det megen fedt, som vil dryppe fra kurven. Hvis du har tændt for en eller to bundbrændere også, så husk at hælde noget vand i foliebakken, så den ikke kommer til at lugte brændt, og der ikke brænder hul i den.
  4. Kig til flæskesværene ca. hvert kvarter. Hvis du har vand i din foliebakke, så kontroller ofte om der er nok vand i.

Chili-aoli:

  1. Sørg for at alle ingredienser har nogenlunde samme temperatur.
  2. Bland æggeblomme, hvidvinseddike, lidt salt, dijonsennep og pisk det godt sammen. Du kan evt. bruge en håndmixer.
  3. Hæld olien i i en meget tynd stråle, mens du pisker. Og pisk rigtig godt for at undgå, at din mayonnaise skiller. Når du synes at konsistensen er rigtig, så er du færdig. Jo mere olie du putter i, des tykkere bliver mayonnaisen.
  4. Smag til med chilisaucen, salt og peber.

Servering:

  1. Når flæskesværene har fået omkring en time i alt, så er de færdige. Du kan høre det på, at de begynder at rasle i kurven. Du kan evt. åbne kurven undervejs og smage.
  2. Tag flæskesværene ud af kurven og server med din hjemmelavede chili-aioli - og så er hyggen reddet!

Print opskriften

arrow_upward