play_circle_outline youtube
Chunks Af Ribbensteg Opskrift Gasgrill 1
BBQ Chunks Af Ribbensteg Opskrift Gasgrill 2 3639
BBQ Chunks Af Ribbensteg Opskrift Gasgrill 3 3639
BBQ Chunks Af Ribbensteg Opskrift Gasgrill 4 3639

BBQ chunks af ribbensteg

Små grillede stykker ribbensteg fungerer godt til en omgang tapas, snacks eller som en lille forret. Uanset hvordan du serverer dine ribbenstegs-chunks, så smager de ekstra lækre, når du dypper dem i BBQ-sauce. Opskriften på disse chunks af ribbensteg er nem at følge, enkel og virkelig lækker. Ribbenstegen er god til rotisserikurven, fordi dens megen fedt sørger for, at kødet er lækkert saftigt og ikke bliver tørt. Hvis du ikke er til en ribbensteg, så er en nakkesteg et andet godt bud.

 • texture Gasgrill
 • restaurant_menu Forret
 • restaurant_menu Hovedret
 • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

 1. Skær sværen af ribbenstegen og salt det godt. På en times tid bliver det til lækre flæskesvær i en rotisserikurv, men gem dem til en anden god gang for nu. De kan evt. fryses.
 2. Skær det reelle kød i stykker, såkaldte "chunks", på ca. 2×2 cm. Hvis der er ben eller brusk på ribbenstegen, kan det også sagtens bruges – det er lækkert at gnave af.
 3. Hæld det hele i en skål.

Rubben:

 1. En rub er en blanding af tørkrydderier. Opskriften her er på en af vores basis-favoritter, og den går du ikke galt i byen med.
 2. Bland alle ingredienserne til rubben: Sød paprika, hvidløgspulver, løgpulver, sennepspulver, pebermix, cayennepeber og salt.
 3. Hæld hele blandingen i skålen med kødet, og bland det godt, så alt kød er godt krydret.

Grillen:

 1. Gør din grill klar. Den skal være ca. 200 °C, og der må godt være en smule direkte varme til at starte med - dvs. at der er tændt for varmen direkte under kødet.
 2. Sæt rotisserikurven på dit rotisserispyd og kom kødet med rubben i. Sæt det i grillen og tryk start.
 3. VED GASGRILL: Når fedtet begynder at dryppe fra kurven, kan der godt komme lidt opflamning. Når det sker, så slukker du naturligvis for brænderne under kødet. Hvis det ikke er muligt, kan du med fordel lægge en foliebakke under, så fedtet ikke drypper ned direkte på brænderne.
 4. VED KUGLEGRILL: Laver du dine chunks af ribbensteg på kuglegrill, kan du stege
  dem færdige ved indirekte varme. Husk også her en drypbakke under for at tage alt fedtet.

Tilberedning på grillen:

 1. Lad kurven med kød og rub arbejde på grillen i omkring 40 min. Dine ribbenstegs-chunks skal være bløde indeni og sprøde udenpå.

Print opskriften

arrow_upward