play_circle_outline youtube
Skaldyr Paa Saltblok Opskrift Gasgrill 1 3645

Skaldyr på saltblok

Hvis du elsker fisk og skaldyr, så bør du prøve at tilberede dem på en Himalaya-saltblok sammen med lækre asparges. Her får de en skøn stegeskorpe og den helt rette letsaltede smagsnuance. Det smager himmelsk og er den mest perfekte sommerret.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Forret

Ingredienser

Sådan gør du


Saltblokken:

  1. Sæt Himalaya Saltblokken på grillen, og forvarm den i den tilhørende grillbakke, så blokken ikke går i stykker.
  2. Grill den i 15 min. ved lav temperatur.
  3. Derefter 15 min. ved mellem varme.
  4. Og til sidst 15 min. ved høj varme. På den måde griller du væsken ud af saltblokken, så din mad kommer til at stege på blokken og ikke koge.

Klargøring:

  1. Skræl de hvide asparges, skær et lille stykke af bunden, og halver hver asparges på langs.
  2. Knæk de grønne asparges, så du kun har det friske stykke tilbage.
  3. Hvis tigerrejerne har skal, skal de pilles af. Du kan evt. lade et lille stykke af halen sidde på.
  4. Dup kammuslingerne med et stykke køkkenrulle, så de bliver tørre på overfladen.

Tilberedning på grillen:

  1. Kom maden på saltblokken. Start med de hvide asparges, derefter tigerrejerne, de grønne asparges og til sidst kammuslingerne.
  2. Når du er færdig med at lægge maden på saltblokken, skal det hele ligge og stege i ca. 2 min.
  3. Derefter skal du vende det hele i samme rækkefølge, som du lagde det på. Kammuslingerne skal være gyldenbrune, rejerne røde, de grønne asparges skal være sprøde og de hvide asparges skal være bløde.
  4. Krydr med peber, men undlad salt, da saltblokken giver din mad en tilpas mængde lækker Himalaya salt.
  5. Server med et godt stykke brød og en cremefraiche dressing til. F.eks. med friske urter, sennep og citron.

Print opskriften

arrow_upward