Ingredienser
Sådan gør du
Grøntsagerne:
- Del peberfrugterne på midten og fjern stok og kerner. Skyl peberfrugterne.
- Pil løg og hvidløg, og skær løget i kvarte.
- Læg peberfrugter, løg og hvidløg på en grillbakke, og vend dem med olivenolie.
Aiolien:
- Kom alle ingredienserne til aioli i en skål og brug en stavblenderen til at blende det sammen til konsistensen tykner. Bevæg blenderen op og ned i skålen, så der bliver tilført luft og aiolien bliver cremet.
Oksekødet:
- Afpuds kødet og pensl med olie.
- Drys med salt og peber.
Relishen:
- Sæt grillbakken med grøntsagerne på grillristen i ca. 25 min. til skindet på peberfrugterne er sorte.
- Læg et viskestykke over grillbakken, og lad grøntsagerne afkøle.
- Flå skindet af de bagte peberfrugter, og kom dem i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser.
- Blend det sammen til konsistensen er jævn og cremet.
- Smag til med citron og salt.
Røgede løg
- Læg skiver af løg på en grillbakke.
- Læg røgflis i røgbakken og stil den på grillen. Lad der udvikle sig en let røg.
Grill løgene i 20 min. med røg og direkte varme på ca. 180 °C. - Løgene er færdige, når de er bløde og har taget lidt farve.
Tilberedning på grillen:
- Grill kødet 5 min. på hver side ved ca. 250 °C. til det har grillstreger.
- Lad kødet hvile i 10 min. inden udskæring.
- Varm brødet på begge sider på grillristen.
Anretning:
- Smør brødet med aioli på den ene skive brød og peberfrugt-relish på den anden skive brød.
- Læg skiver af kød, løg og BBQ-Sauce derpå. Saml sandwichen.