play_circle_outline youtube
Andebryst Opskrift Gasgrill 1
Glaseret Andebryst Opskrift Gasgrill 2 3649
Glaseret Andebryst Opskrift Gasgrill 3 3649
Glaseret Andebryst Opskrift Gasgrill 4 3649
Glaseret Andebryst Opskrift Gasgrill 5 3649
Glaseret Andebryst Opskrift Gasgrill 1 3649

Glaseret andebryst

Her giver vi dig en nem og utrolig smagfuld opskrift på andebryst, som både passer til mortensaften, jul eller når middagen bare skal være lidt ekstra god. Vi er i hvert fald sikre på, at du kommer til at servere andebryst noget oftere, når du har været igennem denne opskrift.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Der skal gøres brug af både direkte og indirekte varme. Tænd dine brændere op i den ene side af grillen, og hold den anden side af grillen slukket.
  2. Sørg for, at din grillrist, som ligger over den direkte varme, bliver varmet godt op. Det er vigtigt for at få fede grillstriber på andebrystet.

Klargøring:

  1. Snit fedt-siden på andebrysterne, så det bliver til små tern. Sørg for ikke at skære ned i kødet, men bare gennem fedtet på andebrystet.
  2. Bland teriyaki og honning i en skål, og pensl det på andebrysterne. Kom gerne rigeligt på.
  3. Krydr med salt og peber.

Tilberedning på grillen:

  1. Grill først andebrysterne på grillristen med direkte varme med fedtsiden nedad. Vær forsigtig, da det godt kan flamme op. Lidt flammer gør ikke noget, men bliv tæt ved grillen, så længe fedtsiden vender nedad for en sikkerheds skyld.
  2. Lav grillstregerne på tværs af andebrysterne ved at vende dem, når halvdelen af tiden er gået.
  3. Vend dem efter 4-5 min, hvor de skal grilles på kødsiden. Du kan eventuelt pensle dem, hvis du har ekstra marinade tilbage, men det er selvfølgelig smag og behag.
  4. Flyt herefter andebrysterne til den indirekte side, og grill videre i ca. 10 min.
  5. Lad andebrysterne trække i 4-5 min inden udskæring, så er du klar til at servere dem.

Print opskriften

arrow_upward