play_circle_outline youtube
Biksemad I Rotisserikurv Opskrift Gasgrill 1 3662
Biksemad I Rotisserikurv Opskrift Gasgrill 2 3662
Biksemad I Rotisserikurv Opskrift Gasgrill 3 3662
Biksemad I Rotisserikurv Opskrift Gasgrill 4 3662

Biksemad i rotisserikurv

I denne opskrift kaster vi os over en traditionel biksemad med en snert af BBQ, med rester som brisket og pulled pork, hvor grillen selvfølgelig også bidrager til at give biksemaden et særlig grillet pift. Biksemaden fungerer fantastisk til både aftensmad og frokost.

Vi har i dag grillet på en Rogue® Special Edition, som er en god gasgrill til den store grill-glade familie.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Frokost
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Skær kød, løg og kartofler til biksemaden

  1. Skær resterne af kødet i firkanter på ca. 2x2 cm. Vi bruger nogle rester af pulled pork og brisket.
  2. Skær bacon ud i tern. Vær opmærksom på at stykkerne skal være så store, at de ikke kan falde ud af kurven - heller ikke når de er stegt og derved krymper.
  3. Skrub kartoflerne og skær dem i lige store stykker.
  4. Skær løg ud i mellemstore både.

Tænd din grill

  1. Hvis du har en bagbrænder, så tænd den på maks. Det er meget blæsende, og derfor vil vi gerne have lidt ekstra varme. Så vi tænder for den yderste brænder i hver side, så vi rammer en indirekte varme i midten af grillen på ca. 165-170°C. Hvis ikke du har en bagbrænder, så kan du nøjes med at tænde de yderste brændere i hver side.
  2. OBS! Vær ekstra opmærksom på at holde godt øje med grillen, når du griller med både bagbrænder og bundbrænder tændt på samme tid. Du kan risikere at ilden optager al ilten inde i grillen og derfor søger udenfor for at få næring. Vi gør det kun her fordi der blæser rigtig meget og vi holder øje imens.
  3. Hvis rotisserikurven har svært ved at være i grillen, så kan du tage grillristen ud for at give bedre plads. Grillristen er delt i denne grillmodel, så vi bruger den ene rist til at ligge oven på Sear Plates'ene det sted, hvor kurven drejer rundt.

Grill kartofler og bacon med rotisserikurven

  1. Kom kartofler og bacontern i rotisserikurven. Vent med at krydre det - når fedtet er smeltet kan krydderierne nemlig bedre sidde fast på kartoflerne.
  2. Sæt rotisserikurven i grillen og tænd motoren.
  3. Sæt en drypbakke ind under rotisserikurven til opsamling af fedt, baconsmuld mm. Der kommer meget fedt og du undgår ekstra rengøring og en potentiel fedtbrand ved at bruge en opsamlingsbakke, når du har bundbrænderne tændt.
  4. Grill kartofler og bacon i ca. 20-25 min.

Tilsæt kød til rotisserikurven

  1. Krydr kartoflerne med salt og peber. Det er meget nemt mens kurven kører.
  2. Når kartofler og bacon har fået total 20-25 min. i rotisserikurven, tilsættes de udskårne kødstykker og løg.
  3. Grill videre i 10-15 min. så alt er blevet varmt.
  4. Krydr evt. med salt, peber og rub (krydderiblanding) undervejs, afhængigt af, hvor krydret dine kødstykker i forvejen er.

Lav dit spejlæg

  1. Forvarm din Sizzle Zone.
  2. Sæt en støbejerns pande på din Sizzle Zone, og smelt en klat smør på panden. Hvis du ikke har en Sizzle Zone kan du varme støbejernspanden inde i grillen.
  3. Når smørret er bruset af (det må ikke blive brunt), kan du slå dine æg ud i panden.
  4. Du bestemmer selv om spejlæggene skal vendes og om du vil have en blødende æggeblomme eller ej.
  5. Krydr med salt og peber.

Server den grillede biksemad

  1. Tag rotisserikurven af grillen.
  2. Tag Sizzle Panden af Sizzle Zonen.
  3. Server biksemaden med syltede rødbeder, BBQ sauce og evt. lidt hakkede urter.
  4. Tip! Kød- og baconsmuldet, som ligger i drypbakken kan også drysses over biksemaden, hvis der ønskes lidt ekstra knas. Det er sprødt ligesom ristet løg.

Print opskriften

arrow_upward