play_circle_outline youtube
Ribeye Steaks Paa SIZZLE ZONE Opskrift Gasgrill 4 3667
Ribeye Steaks Paa SIZZLE ZONE Opskrift Gasgrill 1 3667
Ribeye Steaks Paa SIZZLE ZONE Opskrift Gasgrill 2 3667
Ribeye Steaks Paa SIZZLE ZONE Opskrift Gasgrill 3 3667
Ribeye Steaks Paa SIZZLE ZONE Opskrift Gasgrill 5 3667

Grillede ribeye bøffer på SIZZLE ZONE™

Måske har du før stået i supermarkedet og set et godt tilbud på en stor, lækker oksestriploin, men ikke vidst hvad du skulle med den? Her kommer vi med lidt inspiration til et par udskæringer du kan lave, inden du fryser kødet.

Det tykkeste og mest marmorerede stykke bliver til lækre ribeye steaks, som er det vi griller i denne opskrift. Vi griller dem på grillens SIZZLE ZONE™ med intens varme. Det giver et flammegrillet stykke kød med flotte grillstreger. Helt suverænt til nem forkælelse.

Midten af kødet kan bruges til en dejlig oksesteg, bøffer eller hakket oksekød. Den sidste del kan du skære i to lange fileter til en let grillet carpaccio.

 • texture Gasgrill
 • restaurant_menu Hovedret
 • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

 1. Vi har købt en helt stor okse striploin og skærer både ud til ribeye steaks, steg og carpaccio. De to sidste ryger i fryseren til en anden god dag.
 2. Det tykkeste og mest marmorerede stykke af din oksestriploin skæres ud til steaks. Du kan også kende stykket på det lille 'øje'. Skær nogle gode store bøffer med en tykkelse på 2-3 cm. Bi-fileten bliver mindre og mindre, des flere steaks du skærer - og når den er helt lille, så er du forbi ribeye-stykket.

SIZZLE ZONE™:

 1. Tænd grillens SIZZLE ZONE™ på maks. Den er varm efter 1 minut, men vent i yderligere 1-2 min. så grillristen er meget varm. Hvis ikke du har en SIZZLE ZONE™, så tænd din grill på max ved direkte varme, og grill kødet der.

Tilberedning på grillen:

 1. Krydr dine steaks med salt og peber.
 2. Læg dem på den varme SIZZLE ZONE™ og grill dem. Et tip er at dine steaks skal have cirka et minut per side per cm tyk, for at blive en lækker rød-medium. Vores ribeye steaks er ca. 2 cm tykke og derfor skal de grilles 2 min. på hver side.
 3. Efter et minut vender du dine steaks.
 4. Efter yderligere et minut vender du dine ribeyes og drejer dem 90°, så de får grillstreger på tværs af de første grillstreger.
 5. Efter et minut mere, så vender du dine ribeyes for sidste gang og drejer dem 90°, så de får grillstreger på tværs af de første grillstreger.
 6. Hvis bøfferne er tykkere end 3 cm., kan du med fordel brune dem af på din SIZZLE ZONE™ og efterfølgende lægge dem på indirekte grillning inde i grillen. Det gør du ved at tænde for brænderne i siden og lægge kødet på midten af grillristen, hvor brænderne er slukket under. Bruger du kun SIZZLE ZONE™ til bøffer tykkere end 3 cm, vil de få en kraftig grillet skorpe inden de er færdigtilberedt i kernen.
 7. Tag dine ribeye steaks af grillen og lad dem hvile i et par minutter inden servering.

Print opskriften

arrow_upward