play_circle_outline youtube
Andesteg Paa Rotisseri Opskrift Gasgrill 1
And Paa Gasgrill Med Rotisseri Opskrift 1 3668
And Paa Gasgrill Med Rotisseri Opskrift 2 3668
And Paa Gasgrill Med Rotisseri Opskrift 3 3668
And Paa Gasgrill Med Rotisseri Opskrift 4 3668

Andesteg på rotisseri

Plejer du også at have andesteg på menuen juleaften? Hvad enten du tilbereder din juleand på grill eller i ovnen, så er det en utrolig lækker spise. Har du endnu ikke haft modet til at kaste dig ud i at grille juleanden og tilmed på et rotisseri, så kan du med ro i sindet følge opskriften her – så får du altid det perfekte resultat med saftigt, mørt kød og sprødt skind. 

Mortensaften er også en tradition, som vi danskere værner om, og her er det mortensand, der er på menuen i mange danske hjem. Kært barn har mange navne, men fremgangsmåden i vores lette opskrift på andesteg med dertilhørende andesauce er den samme.

 • texture Gasgrill
 • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

 1. Skræl æblerne, og skær dem i tern.
 2. Skræl appelsinerne, og skær dem i tern.
 3. Bland æbler og appelsiner med svesker og krydr blandingen med 1 spsk. groft salt og ½ spsk. peber.

Klargøring:

 1. Rens anden. Skær kirtlerne af gumpen (andens ’hale’) og kom frugt fyldet indeni.
 2. Tip til sovsen: Skær de to yderste led af vingerne og kom dem i en foliebakke eller lignende. Hvis du har overskydende fyld eller indmad, så kom også det i foliebakken. Hæld 1 liter vand ved.
 3. Luk anden med kødnåle eller kødsnor i begge ender.
 4. Skær et lille snit mellem under- og overlår for at få fedtet til at løbe fra.
 5. Sæt det ene af gaffel-sættene på rotisserispyddet og før spyddet gennem anden på langs. Sæt den anden rotisseri-gaffel på spyddet.

Tilberedelse på rotisseriet:

 1. Når du er klar til at grille anden, placerer du den i grillen på rotisserispyddet med foliebakken under.
 2. Hvis du har en grill med høj cookbox behøver du ikke at fjerne grillristen, men har din grill ikke en høj cookbox, så skal du fjerne grillristen og stille foliebakken direkte på brænderørenes beskyttere - på Napoleons grill hedder de ‘Sear Plates’.
 3. Indstil din gasgrill på omkring 160 °C, og hvis du har brændere nok, så er det bedst at bruge indirekte varme. Du indstiller grillen til indirekte varme ved at slukke for brænderne i midten og tænde for de yderste brændere. Har du ikke brændere nok til indirekte varme, så tænder du bare for alle, men på mere svag varme.
 4. Så længe der er en foliebakke under anden, så er der ikke den store fare for opflamning, men du skal være opmærksom på, at vandet hurtigere fordamper, hvis du har en brænder tændt lige under bakken.
 5. Husk at påfylde vand undervejs, hvis bakken er ved at løbe tør.
 6. Den perfekte stegetid for en and på grill varierer alt efter, hvilken grill du anvender, men sørger du for at opnå en kernetemperatur på 75 °C, så kan vi garantere, at din andesteg bliver grillet til perfektion.
 7. Efter grillningen lader du anden trække i ca. 20 minutter, så den bibeholder sin lækre smag.

Andesaucen:

 1. Væsken fra foliebakken skal vi lave til en lækker andesauce. Vi begynder med andesaucen ca. en halv times tid inden anden er færdig.
 2. Tag foliebakken med vinger, ekstra fyld og frugtfyld ud, og si indholdet, så du får væsken ned i en gryde. Vær opmærksom på, at der kan ske opflamning under anden, hvis du har brænderne tændt, når du fjerner foliebakken. Placer derfor gerne en ny foliebakke med vand under anden for at undgå dette.
 3. Fjern omkring 80% af fedtet fra væsken. Fedtet flyder ovenpå, så det er let at fjerne med en øse eller ske. Fedtet kan bruges til at tilsmage fx rødkålen, så det er en god ide at gemme det.
 4. Gennem en si drysses ca. 2 spsk. mel over saucen.
 5. Lad blandingen stå indtil melet falder til bunds. Sæt gryden over et blus og rør rundt.
 6. Smag saucen til med fløde, æblegelé, salt og peber.
 7. Hvis du synes, at saucen er for bleg, kan du tilsætte lidt kulør. Er andesaucen for tyk, kan du tilsætte vand eller kartoffelvand, og er den modsat for tynd kan du lave en meljævning.

Print opskriften

arrow_upward