Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Tag flæskestegen ud af køleskabet mindst 30 min. før du vil grille den. Du kan evt. skylle den kølige flæskesteg, hvis den virker fedtet efter indpakningen.
- Rids sværene på stegen ved blot at anvende knivens egen vægt til forsigtigt at skære igennem til hinden under flæskesværene, men ikke igennem den.
- Salt stegen godt, og pres saltet ned i rillerne. Brug evt. chilisalt, da chilien understøtter flæskestegens egen smag og giver et lækkert pift.
Grillen:
- Gør din gasgrill klar til indirekte varme. Dvs. hvis du f.eks. har fire brændere, så tænder du de to yderste og lader de to inderste være slukket.
- Stil en foliebakke på midten af grillristen, når temperaturen er omkring 205-210 °C. Det gør ikke så meget, hvis den er lidt mere.
Tilberedelse på grillen:
- Sæt flæskestegen i din stegeholder henover foliebakken og luk låget.
- Efter ca. 30 min. åbner sværene sig, og så skal du hælde vand i foliebakken. Tip! Hvis du vil lave flæskesteg med andet tilbehør og ønsker sauce, kan du hælde vand eller øl i foliebakken og bruge væsken derfra.
- Når sværene er sprøde, skal du skrue ned for temperaturen til ca. 180 °C. så selve kødet kan få den rigtige kernetemperatur, uden at flæskesværene bliver brændte.
- Når sværene er sprøde, og stegen har en temperatur på ca. 68 °C, skal stegen tages af grillen.
- Dæk kødet (men ikke sværene) ind i stanniol. Hvis du dækker sværene, kan de blive bløde.
- Lad flæskestegen trække i minimum 15 min., og nu er din grillede flæskesteg klar til at blive skåret ud.
Karamelliserede løg:
- Skræl dine løg, skær dem ud i ringe og svits dem på en pande.
- Når de er brune, tilsætter du brun farin og rører rundt.
- Når farinen er smeltet, tilsætter du BBQ-sauce, til det har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt og peber.
Burgerbollerne:
- Læg dine burgerboller på grillen, og lad dem blive varme.
Anretning:
- De grillede burgerboller skæres over og smøres med et godt lag mayonnaise.
- Du lægger et par salatblade og 2-3 skiver flæskesteg på underbollen.
- Imellem de enkelte skiver flæskesteg og lige under overbollen tilsætter du de BBQ-karamelliserede løg, og så er din burger færdig.