Svens fede flæskestegs-burger

I opskriften her giver Sven sit bud på en lækker flæskestegsbruger med BBQ-karamelliserede løg.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Tag flæskestegen ud af køleskabet mindst 30 min. før du vil grille den. Du kan evt. skylle den kølige flæskesteg, hvis den virker fedtet efter indpakningen.
  2. Rids sværene på stegen ved blot at anvende knivens egen vægt til forsigtigt at skære igennem til hinden under flæskesværene, men ikke igennem den.
  3. Salt stegen godt, og pres saltet ned i rillerne. Brug evt. chilisalt, da chilien understøtter flæskestegens egen smag og giver et lækkert pift.

Grillen:

  1. Gør din gasgrill klar til indirekte varme. Dvs. hvis du f.eks. har fire brændere, så tænder du de to yderste og lader de to inderste være slukket.
  2. Stil en foliebakke på midten af grillristen, når temperaturen er omkring 205-210 °C. Det gør ikke så meget, hvis den er lidt mere.

Tilberedelse på grillen:

  1. Sæt flæskestegen i din stegeholder henover foliebakken og luk låget.
  2. Efter ca. 30 minutter åbner sværene sig, og så skal du hælde vand i foliebakken. Tip! Hvis du vil lave flæskesteg med andet tilbehør og ønsker sauce, kan du hælde vand eller øl i foliebakken og bruge væsken derfra.
  3. Når sværene er sprøde, skal du skrue ned for temperaturen til ca. 180 °C. så selve kødet kan få den rigtige kernetemperatur, uden at flæskesværene bliver brændte.
  4. Når sværene er sprøde, og stegen har en temperatur på ca. 68 °C, skal stegen tages af grillen.
  5. Dæk kødet (men ikke sværene) ind i stanniol. Hvis du dækker sværene, kan de blive bløde.
  6. Lad flæskestegen trække i minimum 15 minutter, og nu er din grillede flæskesteg klar til at blive skåret ud.

Karamelliserede løg:

  1. Skræl dine løg, skær dem ud i ringe og svits dem på en pande.
  2. Når de er brune, tilsætter du brun farin og rører rundt.
  3. Når farinen er smeltet, tilsætter du BBQ-sauce, til det har den ønskede konsistens.
  4. Smag til med salt og peber.

Burgerbollerne:

  1. Læg dine burgerboller på grillen, og lad dem blive varme.

Anretning:

  1. De grillede burgerboller skæres over og smøres med et godt lag mayonnaise.
  2. Du lægger et par salatblade og 2-3 skiver flæskesteg på underbollen.
  3. Imellem de enkelte skiver flæskesteg og lige under overbollen tilsætter du de BBQ-karamelliserede løg, og så er din burger færdig.

Print opskriften

arrow_upward