play_circle_outline youtube
Kylling Paa Rotisseri Opskrift Gasgrill 5 3672
Kylling Paa Rotisseri Opskrift Gasgrill 1 3672
Kylling Paa Rotisseri Opskrift Gasgrill 2 3672
Kylling Paa Rotisseri Opskrift Gasgrill 3 3672
Kylling Paa Rotisseri Opskrift Gasgrill 6 3672

Kylling på rotisseri

Napoleon har bagbrænder på alle de større grill og vi er flere gange blevet spurgt, hvordan bagbrænderen bedst bruges og til hvad. Vi starter med en klassiker; nemlig kylling på rotisseri. Det er nemlig ikke en klassiker uden grund. Når du bruger din bagbrænder til en gang kylling, så er du sikker på sprød skind og lækkert mørt kød. Denne gang laver vi lidt grønt dertil og sørger derved for at kyllingens fedt ikke går til spilde.

Vores grillkok bruger her vores Prestige PRO™ 500 til opgaven.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Frokost
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Skyl grøntsagerne og skær dem ud i mundrette stykker.

Rotisseriet:

  1. Gør grillen klar ved at tænde for din bagbrænder på middel-lav varme. Hvis du ikke har en bagbrænder, så brug indirekte varme i stedet - dvs. at du tænder for brænderne i de områder, hvor du ikke vil placere din kylling. Hvis du bruger indirekte varme, så skal grillen varmes op til 180-190°C.
  2. Sæt din kylling på rotisseriet og sørg for at rotisseri-gaflerne sidder godt, så kyllingen holdes fast.
  3. Sæt rotisseriet med kylling fast i rotisserimotoren på grillen.
  4. Tænd for motoren.
  5. Læg dine udskårne grøntsager i et ildfast fad og stil dem under kyllingen på grillen. På den måde drypper kyllingens fedt ned på grøntsagerne og gør dem lækre sprøde.
  6. Krydr nu din kylling godt med rub, salt og peber mens den snurrer rundt på rotisseriet. Overskydende krydderier falder samtidig ned på grøntsagerne og giver masser af smag. Når kyllingen er blevet godt krydret hele vejen rundt, så lukker du grilllåget og lader den passe sig selv.

Tilberedelse på grillen:

  1. Lad kyllingen få ca. 60 min. i grillen. Tiden kan variere alt efter hvor stor kyllingen er.
  2. Rør rundt i dine grøntsager med jævne mellemrum.
  3. Når kyllingen har en kernetemperatur på 75°C. er den klar. Det kan ofte mærkes ved at låret nemt kan trækkes af. Men brug et termometer for en sikkerheds skyld.
  4. Alt kan nu serveres samtidig, mens der stadig er lidt bid i grøntsagerne.

Print opskriften

arrow_upward