Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Tag stegen ud af køleskabet mindst 30 minutter før du vil grille den.
- Rids sværene på stegen op uden at presse kniven. Brug blot knivens egen vægt til forsigtigt at skære igennem til hinden under flæskesværene, men ikke igennem den.
- Salt stegen rigtig godt og pres det ned i rillerne.
- Gør derefter det samme med peber.
Grillen:
- Gør din kuglegrill klar til indirekte varme med en hel grillstarter fyldt med kul eller briketter.
- Kom en drypbakke i bunden af grillen mellem de fyldte kulbakker og hæld lidt vand i.
- Åben for top- og bundspjæld.
- Varm grillen godt op. Grillen må godt blive omkring 250 °C. og hvis den er varmere, så gør det heller ikke noget, for temperaturen falder når stegen sættes ind.
- Hvis du har en Napoleon kuglegrill, kan du hæve og sænke risten i tre niveauer. Sæt grillristen på det øverste niveau.
Tilberedning på grillen:
- Smør noget madolie på grillristen, så stegen ikke sætter sig fast.
- Sæt flæskestegen på grillristen og luk låget.
- Efter 20-30 minutter på øverste grillniveau bør stegen begynde at få sprøde svær. Der er stor forskel på svinekød, så tiden, stegen skal have på det øverste grillniveau, kan svinge meget fra gang til gang.
- Når sværene er sprøde, skal du sætte grillristen ned på nederste niveau, for at selve kødet kan få den rigtige temperatur uden at sværene bliver svedne.
- Når flæskesværene er sprøde og stegen har en temperatur på ca. 65-68 °C. skal stegen tages af grillen.
- Dæk flæskestegen af med et klæde og lad den trække i minimum 15 minutter. Derefter er din grillede flæskesteg klar til at blive skåret ud.