play_circle_outline youtube
Drumsticks Opskrift Gasgrill

Drumsticks - grillede kyllingelår

Drumsticks er kyllingeunderlår, som har fået godt med krydderier og BBQ sauce. Det smager dejligt, og så er det billigt at lave. Du bestemmer selv, om du vil købe en god rub og BBQ-sauce, eller du vil lave nogle hjemmelavede udgaver. Uanset hvad du vælger, så er retten nem at lave, men det er klart, at du sparrer lidt tid ved at købe det færdigt. Til gengæld smager vores hjemmelavede version fortrinligt. Vi griller majs dertil, og opskriften på dem kan du også finde her på siden.

I opskriftsvideoen griller vi på en Napoleon Rogue® 425 gasgrill.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


BBQ rubben:

  1. Bland alle ingredienser godt. Har du en mini-blender må du gerne blende rubben, så den bliver hel fin.

BBQ saucen:

  1. Bland alle ingredienser i en gryde.
  2. Lad det koge i en time, til det har en passende konsistens.

Grillen:

  1. Tænd grillen på mellemvarme på halvdelen af brænderne. Så har du gjort klar til både direkte varme og indirekte varme.

Klargøring:

  1. Krydr kyllingerne med rub, og sørg for at det dækker godt.

Tilberedning på grillen:

  1. Kom lidt olie på grillristen, men pas på, at du ikke brænder dig. Væd f.eks. et stykke køkkenrulle i olien og tag fat om det med en tang.
  2. Kom kyllingelårene i grillen på den side af grillristen, hvor der er tændt for brænderne direkte under. 
  3. Vend kyllingelårene ca. hvert 5. minut, så hvert lår bliver grillet på tre sider.
  4. Når kyllingerne er brunet af i ca. 15 min. lægger du dem over på den side af grillristen, hvor der er slukket for varmen.
  5. Pensl kyllingelårene et par gange undervejs med et godt lag BBQ sauce.
  6. Dine kyllingelår skal have ca. 15 min. ved indirekte varme. Derefter er de færdige.

Print opskriften

arrow_upward