Ingredienser
Sådan gør du
Kyllingbrysterne:
- Minimum to timer inden du vil grille kyllingen, ligger du den i en skål eller pose sammen med fjerkræsmarinade.
Grillen:
- Smør grillristen med lidt madolie - bare den billige slags.
- Gør grillen klar til direkte varme - dvs. at du tænder brænderne under det område, hvor du vil lægge kyllingen.
- Hvis du vil lave råstegte kartofler dertil, så læg en stegeplade ind i grillens anden side, og tænd også her for brænderen under pladen.
Tilberedning på grillen:
- Kom kyllingbrysterne på grillristen.
- Grill dem 6-7 min. på hver side.
- Tag kyllingstykkerne af efter de er blevet grillet på begge sider, og lad dem køle af et par minutter.
Chips på kyllingerne:
- Kom æggehviderne i en flad skål eller en lidt dyb tallerken.
- Vend kyllingstykkerne i æggehviderne.
- Knus chipsene med den flade side af en kniv, ved at skrabe kniven hen over chipsene eller kom chipsene i en pose og knus dem i posen.
- Kom chips på kyllingbrysterne.
Færdiggørelsen:
- Lav varmen på grillen om til indirekte varme - dvs. at du slukker brænderne under det område, hvor du vil lægge kyllingstykkerne og tænder for brænderne i det andet område af grillen.
- Læg kyllingerne med chips tilbage på grillen. Hvis du laver råstegte kartofler dertil, så skal du stadig have direkte varme under stegepladen og præcis den varme er nok til at kyllingen får varme, selv om der er slukket for brænderen under kyllingen.
- Grill kyllingbrysterne med krymmel af chips færdige - det tager cirka 10 min. til de er sprøde.