Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Lav din grøntsagsblanding: Hak tomater, de forskellige slags agurker og løg fint. Bland det sammen. Ved at lave en grøntsagsblanding slipper du for at agurk og tomat vælter ud af burgeren, når du tager en bid.
- Skyl salaten og pil bladene fra hinanden.
- Start så med at ælte farsen let, og form den til to lige store bøffer. Det er let, hvis du bruger en burgerpresser. Sørg for at bøffen er ca. 1 cm bredere end burgerbollen hele vejen rundt. Bøffen trækker sig nemlig sammen, når du griller den og ved at holde den 1 cm større i diameter, så ender det med, at bøffen passer til bollen.
Grillen:
- Tænd grillen på omkring 220 °C, og gør klar til direkte varme i den side, hvor du vil grille dine burgerbøffer. Det betyder, at du har tændt for brænderne under det område, hvor du vil grille kødet.
- Sørg for at have et indirekte område til burgerbollerne i den anden side af grillen. Det betyder, at du i den side, hvor du vil grille dine burgerboller, ikke har tændt for brænderne nedenunder.
Tilberedning på grillen:
- Krydr bøfferne med salt og peber, og kom dem på grillristen over direkte varme. Giv dem 3-5 min. alt efter tykkelse på hver side.
- Når du vender bøfferne, kommer du bollerne på den indirekte side i grillen. Bollerne skal kun have ca. 5 min. i alt. Da bollerne får indirekte varme, behøver du ikke vende dem undervejs, men det skader ikke. Ved at lægge burgerbollerne ind når bøffen skal vendes, så er boller og bøffer færdige på stort set samme tid.
Anretning:
- Når burgerbollerne er grillet, som du gerne vil have dem, tager du dem ud af grillen.
- Smør underbollerne med mayonnaise.
- Kom et par blade salat oven på.
- Læg bøfferne ovenpå.
- Kom godt med din hjemmelavede grøntsagsblanding på.
- Kom et gavmildt lag ketchup over grønsagsblandingen, så kan der sidde lidt mere grøntsagsblanding fast.
- Læg overbollerne på. Voilá! 2 stk. hamburgere klar til servering!