play_circle_outline youtube
Hamburger Opskrift Gasgrill 1

Hamburger

Vi er vilde med burgere, og nogle gange skal det bare være en helt klassisk hamburger, men som der til gengæld er kælet lidt ekstra for. I denne opskrift tager vi hensyn til de 3 burger-udfordringer, som vi oplever mest, når vi griller burgere:

#1. Fyldet vælter ud lige så snart man tager den første bid.
#2. Bøffen krymper, så den slet ikke fylder burgerbollen ud.
#3. Burgerboller og bøffer bliver ikke færdige på samme tid.

Heldigvis har vores grillkok løsningen på samtlige udfordringer, så se med i opskriftsvideoen og hæv dine burger-evner til et nyt niveau.

 • texture Gasgrill
 • restaurant_menu Hovedret
 • restaurant_menu Snack
 • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

 1. Lav din grøntsagsblanding: Hak tomater, de forskellige slags agurker og løg fint. Bland det sammen. Ved at lave en grøntsagsblanding slipper du for at agurk og tomat vælter ud af burgeren, når du tager en bid.
 2. Skyl salaten og pil bladene fra hinanden.
 3. Start så med at ælte farsen let, og form den til to lige store bøffer. Det er let, hvis du bruger en burgerpresser. Sørg for at bøffen er ca. 1 cm bredere end burgerbollen hele vejen rundt. Bøffen trækker sig nemlig sammen, når du griller den og ved at holde den 1 cm større i diameter, så ender det med, at bøffen passer til bollen.

Grillen:

 1. Tænd grillen på omkring 220 °C, og gør klar til direkte varme i den side, hvor du vil grille dine burgerbøffer. Det betyder, at du har tændt for brænderne under det område, hvor du vil grille kødet.
 2. Sørg for at have et indirekte område til burgerbollerne i den anden side af grillen. Det betyder, at du i den side, hvor du vil grille dine burgerboller, ikke har tændt for brænderne nedenunder.

Tilberedning på grillen:

 1. Krydr bøfferne med salt og peber, og kom dem på grillristen over direkte varme. Giv dem 3-5 min. alt efter tykkelse på hver side.
 2. Når du vender bøfferne, kommer du bollerne på den indirekte side i grillen. Bollerne skal kun have ca. 5 min. i alt. Da bollerne får indirekte varme, behøver du ikke vende dem undervejs, men det skader ikke. Ved at lægge burgerbollerne ind når bøffen skal vendes, så er boller og bøffer færdige på stort set samme tid.

Anretning:

 1. Når burgerbollerne er grillet, som du gerne vil have dem, tager du dem ud af grillen.
 2. Smør underbollerne med mayonnaise.
 3. Kom et par blade salat oven på.
 4. Læg bøfferne ovenpå.
 5. Kom godt med din hjemmelavede grøntsagsblanding på.
 6. Kom et gavmildt lag ketchup over grønsagsblandingen, så kan der sidde lidt mere grøntsagsblanding fast.
 7. Læg overbollerne på. Voilá! 2 stk. hamburgere klar til servering!

Print opskriften

arrow_upward