play_circle_outline youtube
Butterfly Chicken Firkant Redigeret
Butterfly Kylling Opskrift Pillegrill 1 3683
Butterfly Kylling Opskrift Pillegrill 2 3683
Butterfly Kylling Opskrift Pillegrill 3 3683
Butterfly Kylling Opskrift Pillegrill 5 3683

Butterfly Chicken

Der findes mange metoder til at lave kylling på grillen, og en af de mest populære er den såkaldte spatchcock-metode - også kendt som "butterfly chicken". Ved at bruge denne metode bliver kyllingen enorm saftig, og hvis du ovenikøbet bruger en lækker rub eller krydderiblanding, så kan du virkelig sætte fut i smagsnuancerne

Til kyllingen har vi serveret en røget kartoffelsalat, som du også kan finde opskriften på her på vores hjemmeside.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Vend kyllingerne, så de ligger på maven med rygbenet oppe.
  2. Tag fat i gumpen og klip op på hver side af den. På den måde følger du rygbenet og får klippet på hver side af rygbenet med en fjerkræsaks, så det kan fjernes.
  3. Når du har fjernet rygbenet, folder du kyllingen ud, så du kan komme til brystbenet.
  4. Du laver et lille snit i det hvide stykke af brystbenet og stikker din finger ind under brystbenet og trækker det ud.
  5. Fjern evt. overskydende skind, så kyllingen ser indbydende ud.
  6. Giv nu kyllingerne en ordentlig omgang rub både indvendig og udvendig.

Tilberedning på grillen:

  1. Forvarm grillen til 185 °C.
  2. Sæt termometret i en af kyllingerne, og sørg for at ramme det tykkeste sted.
  3. Læg dine kyllinger i grillen og grill dem indtil kernetemperaturen er 75 °C. Det tager omkring 1–1½ time alt efter størrelsen på kyllingerne.

Print opskriften

arrow_upward