play_circle_outline youtube
Lammespyd A La Kebab Opskrift Gasgrill 5 3693
Lammespyd A La Kebab Opskrift Gasgrill 1 3693
Lammespyd A La Kebab Opskrift Gasgrill 2 3693
Lammespyd A La Kebab Opskrift Gasgrill 3 3693
Lammespyd A La Kebab Opskrift Gasgrill 4 3693

Lammespyd a la kebab

Her får du vores opskrift på saftige og møre lammestykker med en lækker krydret marinade, og da de netop er tilberedt på et spyd, er de enorm lette at håndtere på grillen. Alle stykkerne kan vendes med et snuptag, og hvis du har en mindre grill, hvor du ikke kan give dem indirekte varme, så ”stiller” du dem bare op i grillristen.

Server lammestykkerne som hovedret med dit favorittilbehør, brug dem som fyld i pitabrød, eller brug dem med som en anretning i den græske version af tapas kaldet ”Mezé”.

I opskriftsvideoen har vi grillet på en Napoleon Rogue® 425 All Black.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Skær sener, hinder og det værste fedt fra lammeculotterne.
  2. Skær lammet ud i passende stykker (ca. 3x3 cm). Alle stykkerne bør være samme størrelse, så de er færdiggrillet på samme tid.

Lammestykkerne:

  1. Kom lammestykkerne i en skål.
  2. Hak hvidløg, persille og rosmarin fint. Du kan evt. bruge en blender til at få en så ensartet urtemasse som muligt, der nemt kan sætte sig på kødet.
  3. Hæld dine hakkede urter og hvidløg over kødet i skålen og tilføj samtidig rub (krydderiblanding), lidt peber og et par spiseskefulde olie.
  4. Bland det hele sammen i skålen, så kødet bliver godt marineret.
  5. Sæt de marinerede lammestykker på spyddene.

Tilberedning på grillen:

  1. Tænd grillen ved høj direkte varme på 2/3 del af grillen, og vent til den er godt varm.
  2. Grill først ved direkte varme til kødet har fået lidt farve. Ca. 3-4 min. på hver side.
  3. Grill derefter færdig ved indirekte varme på den indirekte side af grillen. Du kan også opnå den indirekte grillning ved at ”stille spyddene op” som vist i videoen.
  4. Server lammespyddene med dit ønskede tilbehør, f.eks. en god salat. Du kan også servere det som fyld til pitabrød.

Print opskriften

arrow_upward