Ingredienser
Sådan gør du
Grillen:
- Tænd grillen på indirekte varme - ca. 200 °C. Det gør du ved at tænde for de yderste brændere og holde brænderne slukket i det område, hvor du vil tilberede flødekartoflerne.
Flødeblandingen:
- Varm fløden i en wok eller gryde.
- Rør med jævne mellemrum.
- Opløs en bouillonterning i fløden, når den er varm. Vælg en bouillonterning, som matcher det, du vil servere til flødekartoflerne. Hvis du f.eks. serverer grisekød til kartoflerne, så vælg svinebouillon. Hvis det er til kylling, så vælg en kyllingebouillon osv.
Grøntsagerne:
- Skær kartoflerne i tern eller skiver.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Bland det hele i en skål.
Klargøring:
- Spray en foliebakke, drop-in bradepande eller et ildfast fad med fedtspray eller lidt smør.
- Kom kartofler, løg og hvidløg i fadet.
- Hæld flødeblandingen over.
- Krydr med salt og peber - vær opmærksom på, at bouillonterningen også er salt.
- Du kan evt. også putte andre krydderier deri. f.eks. muskatnød, paprika og timian eller vælge at gratinere med ost.
- Yderligere grøntsager kan også sagtens tilføjes. F.eks. peberfrugt, porrer eller rodfrugter. Du kan altså sagtens eksperimentere lidt for at give et personligt touch til dine flødekartofler.
Tilberedning på grillen:
- Tilbered kartoflerne i ca. 45 min. eller til kartoflerne er møre. Det afhænger lidt af formen på dit fad og kartoflernes tykkelse. Derefter er de klar til servering. Velbekomme.
- Tip! Hvis du også tilbereder kød i grillen samtidig med kartoflerne, kan du placere kødet på grillens øverste rist, og sætte kartoflerne på risten under kødet. Derved kan der dryppe kødsaft ned på kartoflerne, som vil tilføje en masse smag.