play_circle_outline youtube
Roegede Svinekaeber Med Sovs Opskrift Pillegrill 6 3696
Roegede Svinekaeber Med Sovs Opskrift Pillegrill 1 3696
Roegede Svinekaeber Med Sovs Opskrift Pillegrill 2 3696
Roegede Svinekaeber Med Sovs Opskrift Pillegrill 3 3696
Roegede Svinekaeber Med Sovs Opskrift Pillegrill 5 3696

Røgede svinekæber med sovs

Friske, søde, sure, salte og røgede nuancer flettes perfekt sammen i denne opskrift på svinekæber, som er en perfekt simreret til efteråret og vinteren. Den dertilhørende sovs har også den helt rette lunende effekt – især på en kold og ruskende dag. Svinekæber bliver ofte helt møre og falder fra hinanden når de braiseres, men når vi giver dem en god gang røg inden, så beholder de deres pæne form. 

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Tænd grillen og indstil den til 80°C, så kommer der masser af lækker røg.

Klargøring:

  1. Skær hinderne af svinekæberne.
  2. Afpuds bagsiden af svinekæben for at fjerne det værste fedt.
  3. Krydr svinekæberne med salt og peber.

Rygning:

  1. Læg svinekæberne i grillen i 2 timer.
  2. Hvis du er helt vild med røgsmag og din grill har Super Smoke-funktion, så kan du med fordel bruge den.

Frugterne:

  1. Skyl æbler og blommer og skær dem ud i skiver.
  2. Skyl bærerne.

Tilberedning på grillen:

  1. Efter de 2 timer tager du svinekæberne ud, og kommer dem i en støbejernspande.
  2. Skru grillen op på 120°C.
  3. Læg æbler, blommer og blåbær ovenpå svinekæberne og hæld bouillonen over.
  4. Pak panden ind i stanniol og sørg for, at det sidder godt tæt. Brug gerne flere lag af stanniol.
  5. Stil panden ind i grillen, og grill det i 3 timer.

Sovsen:

  1. Når svinekæberne er grillet færdige, tager du dem op af panden.
  2. Si væsken fri for frugterne. Frugterne og bærrene skal du ikke bruge mere.
  3. Jævn væsken til en lækker sovs.
  4. Smag sovsen til med sukker, salt og peber, og giv den evt. kulør og lidt fløde.

Servering:

  1. Læg svinekæberne tilbage i sovsen og så er de ellers klar til servering.
  2. Server svinekæberne i sovsen med noget lækkert tilbehør, som f.eks. en god kartoffelmos.

Print opskriften

arrow_upward