Ingredienser
Sådan gør du
Marinaden:
- Skær det værste fedt af kyllingebrysterne, og skulle der være en lille sene, så fjern også den.
- Bland paprika, salt og peber i en lille skål.
- Tilsæt olien og rør godt rundt.
- Pensl overfladen på kyllingebrysterne med marinaden for at give noget ekstra smag.
Grillen:
- Tænd grillen og forvarm den til 200 °C.
Kyllingefileterne:
- Læg det marinerede kylling ind på den nederste grillrist og ud i siden af grillristen, så der stadig er plads på risten til dine grøntsager. Vær opmærksom på, at grillristen er varmere på de yderste ca. 5 cm, så undgå, at maden ligger der.
- Grill kyllingen til det har en kernetemperatur på 65 °C - det tager ca. 20 min.
Klargøring:
- Mens kyllingestykkerne griller, gør du grøntsagerne klar.
- Skyl løg, porre, squash og peberfrugt, og skær dem i grove stykker.
- Læg dem i et fad.
- Drys bladene fra 3 kviste timian over grøntsagerne.
- Hæld de flåede tomater ud over grøntsagerne.
- Fordel pikantosten rundt om i fadet.
- Tilsæt mælken.
Grøntsagerne:
- Stil fadet med grøntsager og sauce ind i grillen ved siden af kyllingebrysterne.
- Hvis du laver bulgur til retten, så hæld kogende vand op i en gryde, tilsæt bulgur og stil gryden ind i grillen. Derefter passer den sig selv.
- Når grøntsagerne har grillet i ca. 15 min. passer det med, at kyllingernes kernetemperatur er ca. 65 °C. Rør lidt rundt i fadet.
- Læg kyllingestykkerne op i fadet og oven på grøntsagerne.
- Grill det hele yderligere i 10-15 min.
Servering:
- Tag dit fad med kylling, grøntsager og pikantsauce ud af grillen.
- Pynt med timiankviste, og server med ris eller grov bulgur.