Chokoladeboller

Tænd op i grillen og bag en god omgang chokoladeboller. Disse lækre chokoladeboller skal nok blive et hit, uanset om de bliver serveret til kaffebordet, eller de bare bliver spist som en lille hyggesnack.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Dessert

Ingredienser

Sådan gør du


Bolledej:

  1. Bland kogende vand og yoghurt.
  2. Opløs gæren. Tilsæt æg og sukker. Rør lidt mel i og derefter salt og kardemommen.
  3. Tilsæt resten af melet og til sidst store grove stykker chokolade. Dejen skal være blød.
  4. Lad dejen hæve i ca. en time.
  5. Form dejen til 12 eller 14 boller alt efter hvor store du ønsker, at de skal være.
  6. Lad dem hæve igen i ca. ½ time.

Bag bollerne:

  1. Forvarm grillen til 220 °C. og sæt dem på øverste grillrist. Bag dem i ca. 16-18 min. Vend dem en halv omgang undervejs for ensartet bagning.
  2. Hvis du ikke har en bageplade, kan du bruge en bagepapirbeklædt grillbakke eller bagepladen fra din ovn.
  3. Tag chokoladebollerne af bagepladen med det samme så de ikke bager videre og bliver for mørke i bunden.
  4. Server chokoladebollerne mens de stadig er lune.

Print opskriften

arrow_upward