Ingredienser
Sådan gør du
Rosenkålene:
- Pil de yderste blade af rosenkålene, hvis nødvendigt, og skær dem i halve.
- Hæld dem i et ildfast fad eller en drop-in bradepande.
- Drys med olivenolie, salt og peber.
Grøntsagerne:
- Skræl de grøntsager, der skal skrælles og skær dem i passende stykker - ca. 2x2 cm. Obs. rosenkålene hygger sig i fadet og skal ikke bruges i denne del af opskriften. Du kan bruge andre grøntsager end dem, vi har valgt men vær sikker på at de er skåret i nogenlunde lige store stykker og at de bliver færdig på samme tid.
- Hæld dem alle i en skål.
- Tilfør en god sjat olivenolie, salt og peber.
- Ryst det godt sammen i skålen.
- Tilføj evt. bacon hvis du ønsker lidt kød i retten.
- Sæt din rotisserikurv på rotisseriet.
- Hæld blandingen op i din rotisserikurv og luk kurven.
Grillen:
- Indstil din grill, så du griller ved indirekte varme. Her har vi slukket for den midterste brænder - altså brænderen under det sted, hvor rotisserikurv og dit ildfaste fad skal stå. Grillen skal være ca. 200 °C. Brug evt. bagbrænderen, hvis du har det på din grill.
- Når grillen er klar, kommer du rotisserikurven på grillen.
- Stil fadet med rosenkålene under kurven.
- Tænd for rotisserimotoren og grill det hele i grillen i 20 minutter med lukket låg.
Sirup:
- Åben låget og sluk for rotisseriet.
- Hæld din ahornsirup over rosenkålene.
- Bland sirup og rosenkål ved at ryste det sammen i fadet.
- Stil fadet tilbage under rotisserikurven, start rotisseriet og luk låget.
Servering:
- Efter yderligere 15-20 minutter er dine grønsager og rosenkål ved at være færdige. Grøntsagerne skal være møre men have en lille smule bid indeni.
- Server evt. med kød eller alene som en lækker vegetarisk ret.