Ingredienser
Sådan gør du
Forberedelse:
- Skyl gulerødderne godt og skær dem i skrå, grove stykker. Hvis du er grundig med at skylle dem, så kan du lade skrællen blive på. Alternativt kan du også rive eller hakke dem fint.
- Pil løget, halvér det og skær det i rustikke både. Du kan evt. også tilføje et par fed hvidløg, hvis du vil give lidt ekstra smag til retten.
Grillen:
- Tænd grillen, og indstil den til 220 °C.
- Stil din wok eller gryde ind i grillen, så den bliver godt varmet op sammen med grillen - det gør det lettere at svitse kød og løg.
Tilberedning på grillen:
- Hæld olie i den varme wok.
- Hæld løgene i wokken og luk grill-låget, så det passer sig selv.
- Når løgene er brunet af tilsætter du kødet.
- Hak kødet igennem med en palet eller grydeske, så det deles og lettere brunes.
- Luk grill-låget, og lad det passe sig selv.
- Når kødet er brunet af, tilsætter du gulerødderne og rører rundt.
- Tilsæt derefter de flåede tomater samt bouillon og rør godt rundt.
- Tilsæt spidskommen, salt og peber og rør godt rundt.
- Læg laurbærblade i millionbøffen, og luk nu grill-låget.
- Lad retten simre i omkring 20 min.
Servering:
- Når retten har simret og grøntsagerne er dejligt møre, så er retten stort set klar. Vi bruger lidt kulør for at få en mørkere farve på millionbøffen, men det er smag og behag.
- Hvis din ret er kogt for meget ind, eller du bare er meget glad for masser af sovs, så tilsæt lidt mere vand eller bouillon.
- Hak lidt bredbladet persille, og drys det over retten.
- Smag til med salt og peber.
Ekstra tip:
- Hvis du som os laver din krydrede millionbøf sammen med en grov omgang kartoffelmos, så kan du med fordel lægge kartoffelmosen oven på millionbøffen, når den er færdig.
- Derefter stiller du det ind i grillen igen, og lader det stå der i ca. 15 min. til kartoffelmosen er gylden på toppen.
- Hvis du får gæster kan du naturligvis også portionsanrette og derefter stille det i grillen.