play_circle_outline youtube
Napoleon Style Fish And Chips Opskrift Gasgrill 5 3706
Napoleon Style Fish And Chips Opskrift Gasgrill 1 3706
Napoleon Style Fish And Chips Opskrift Gasgrill 2 3706
Napoleon Style Fish And Chips Opskrift Gasgrill 3 3706
Napoleon Style Fish And Chips Opskrift Gasgrill 4 3706

Fish and Chips på gasgrill

Sprødstegt lyssej, grillede kartofler og sauce tartare – så er middagen i hus. Her får du opskriften på en alternativ udgave af klassikeren Fish 'n Chips. Vi har skiftet frituregryden ud med en grill, men det bliver retten bestemt ikke dårligere af – og den bliver endda også en snert sundere.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Kartoflerne:

  1. Krydr kartoflerne med olivenolie, salt og peber. Bland det let sammen, så alle kartoflerne får olivenolie.

Grillen:

  1. Gør din grill klar. Den skal være ca. 200 °C, og der må godt være lav direkte varme på det sted, hvor din rotisserikurv skal sidde.
  2. Sæt rotisserikurven på dit rotisserispyd, og kom kartoflerne i kurven.
  3. Lad dine kartofler snurre i kurven i ca. 40 min. til de er blevet gyldne.

Tartarsaucen:

  1. Hak rødløg, æble, cornichoner og kapers i passende små stykker. Kom det op i en skål.
  2. Kom græsk yoghurt, mayo, citron, dild, purløg, persille, salt og peber i skålen.
  3. Bland det hele godt sammen, og smag det til.

Klargøring:

  1. Skær din fisk i passende størrelser, så de er ca. lige store.
  2. Paner stykkerne i mel, æg, rasp, fiskesalt og peber.

Tilberedning på grillen:

  1. Når kartoflerne er ved at være færdige, kommes en støbejernspande på grillen. Brug en pande med forhøjede sider, som f.eks. Napoleons Sizzlepande.
  2. Skru næsten helt op for brænderne, så støbejernspanden kan blive rigtig varm. Kom godt med olie på panden. Gerne et lag på 2-3 mm.
  3. Steg de panerede fisk i olien til de er gyldne. Ca. 3-5 min. på hver side, hvilket afhænger af tykkelsen på fiskestykkerne.

Servering:

  1. Server de varme kartofler og fisk sammen med den friske og kolde sauce tatar. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward