Ingredienser
Fisk
- 1 lyssejfilet
- 1 tsk. salt (evt. Mariager fiskesalt)
- 1 dl hvedemel
- 1 dl pankorasp (eller almindelig rasp)
- 1 æg
- peber
Chips
- 1 kg. kartofler
- 2 spsk. olivenolie
- salt & peber
Tatarsauce
- 1 citron
- 1 rødløg
- 1 smagfuldt æble
- 6 stk. cornichoner
- 2 spsk. kapers
- 1 dl græsk yoghurt
- 1 dl mayonnaise
- salt & peber
- 1 spsk. dild
- 1 spsk. purløg
- 1 spsk. persille
Sådan gør du
Kartoflerne:
- Krydr kartoflerne med olivenolie, salt og peber. Bland det let sammen, så alle kartoflerne får olivenolie.
Grillen:
- Gør din grill klar. Den skal være ca. 200 °C, og der må godt være lav direkte varme på det sted, hvor din rotisserikurv skal sidde.
- Sæt rotisserikurven på dit rotisserispyd, og kom kartoflerne i kurven.
- Lad dine kartofler snurre i kurven i ca. 40 min. til de er blevet gyldne.
Tartarsaucen:
- Hak rødløg, æble, cornichoner og kapers i passende små stykker. Kom det op i en skål.
- Kom græsk yoghurt, mayo, citron, dild, purløg, persille, salt og peber i skålen.
- Bland det hele godt sammen, og smag det til.
Klargøring:
- Skær din fisk i passende størrelser, så de er ca. lige store.
- Paner stykkerne i mel, æg, rasp, fiskesalt og peber.
Tilberedning på grillen:
- Når kartoflerne er ved at være færdige, kommes en støbejernspande på grillen. Brug en pande med forhøjede sider, som f.eks. Napoleons Sizzlepande.
- Skru næsten helt op for brænderne, så støbejernspanden kan blive rigtig varm. Kom godt med olie på panden. Gerne et lag på 2-3 mm.
- Steg de panerede fisk i olien til de er gyldne. Ca. 3-5 min. på hver side, hvilket afhænger af tykkelsen på fiskestykkerne.
Servering:
- Server de varme kartofler og fisk sammen med den friske og kolde sauce tatar. Velbekomme!