play_circle_outline youtube
Grov Kartoffelmos Opskrift Pillegrill 4 3707
Grov Kartoffelmos Opskrift Pillegrill 1 3707
Grov Kartoffelmos Opskrift Pillegrill 2 3707
Grov Kartoffelmos Opskrift Pillegrill 5 3707
Grov Kartoffelmos Opskrift Pillegrill 3 3707

Grov kartoffelmos

I denne opskrift griller vi tilbehør; nemlig en god grov kartoffelmos fyldt med fibre og vitaminer.

Så er det tid til at spice din kartoffelmos lidt op! Javist, den gode klassiske kartoffelmos skal man selvfølgelig ikke kimse ad, men med dette mix af almindelige kartofler, søde kartofler, og selleri, kommer der altså lidt mere power i. Den bliver selvfølgelig også lige peppet op med en krydderiblanding – i dette tilfælde en Traeger rub.

Vi serverer vores grove kartoffelmos til en gang krydret millionbøf.

Vi har i dag grillet på en Traeger Ironwood 885, som er en lækker familie-grill med ekstra meget plads.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Tænd grillen på 200 °C. og mens den kommer op i temperatur, så gør du maden klar. Hvis du laver kartoffelmosen på gasgrill, så skal du bruge direkte varme.

Klargøring:

  1. Du behøver ikke skrælle de to slags kartofler men vask dem godt, og er der nogle grimme pletter, så skær dem af.
  2. Skær kartoflerne i halve.
  3. Skær skrællen af din selleri og skær den i stykker. Stykkerne skal være mindre end dine halve kartofler.
  4. Læg alle grøntsagerne på en grillbakke.

Tilberedning på grillen:

  1. Stil grillbakken ind på grillristen og grill grøntsagerne indtil de er møre. Det tager 35-45 min.

Anretning:

  1. Når kartofler og selleri er grillet møre, så tager du dem af grillen. De skal være så møre, at de giver sig, når du trykker på dem med fingrene.
  2. Skær de grillede kartofler og selleri i mindre stykker - så det er lettere at mose dem.
  3. Hæld grøntsagerne op i et fad (så er de lettere at mose) og tilsæt smør, salt, peber og rub. De varme grøntsager vil smelte smørret, så det slipper du for at spekulere på.
  4. Mos kartoflerne og sellerien med en gaffel eller en 'moser'.
  5. Tilsæt mælk lidt ad gangen til kartoffelmosen får den konsistens, du ønsker.
  6. Smag til.
  7. Hæld kartoffelmosen over i en skål og pynt eventuelt med lidt friske krydderurter. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward