play_circle_outline youtube
Gyros Kebab Med Kylling Oksekoed Og Gris Paa Rotisseri Dertil Tzatiki Opskrift Gasgrill 1 3711
Gyros Kebab Med Kylling Oksekoed Og Gris Paa Rotisseri Dertil Tzatiki Opskrift Gasgrill 2 3711
Gyros Kebab Med Kylling Oksekoed Og Gris Paa Rotisseri Dertil Tzatiki Opskrift Gasgrill 3 3711
Gyros Kebab Med Kylling Oksekoed Og Gris Paa Rotisseri Dertil Tzatiki Opskrift Gasgrill 4 3711
Gyros Kebab Med Kylling Oksekoed Og Gris Paa Rotisseri Dertil Tzatiki Opskrift Gasgrill 5 3711

Gyros kebab på rotisseri

Martin tryller her med en omgang kebab bestående af både svin, okse og kylling kombineret med BBQ-sauce og en god rub. Når først samlearbejdet er gjort, så passer kødet sig selv. Vi kan godt lide at bruge vores gyros i et pitabrød med en omgang tzatziki til.

Du finder også opskriften på Martins fantastiske pitabrød her på vores hjemmeside.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Krydr svinekødet, som er skåret i skiver, med rubben.
  2. Mariner oksekødet, som er skåret i skiver, med olie og barbecuesaucen.
  3. Kyllingen, som også er skåret i skiver, behøver hverken marinade eller rub, for den vil få smag af grisen og oksen. Sørg for at have lige mange skiver af hver slags kød.
  4. Skær rødløgene i skiver.
  5. Skær toppen af ananassen.
  6. Del derefter ananassen i 2 nogenlunde lige store dele, så du har en top og en bund til at holde kødet på rotisseri-spyddet.
  7. Sæt rotisseri-gaflen på rotisseri-spyddet og derefter den ene ananashalvdel. Pas på fingrene, når ananassen sættes fast på gaflen.
  8. Sæt skiftevis oksekød, kylling, svinekød og løg på rotisserispyddet. På den måde stables kød og løg, indtil du har brugt det hele.
  9. Luk til sidst med den sidste halve ananas, og kom igen en rotisseri-gaffel på.

Grillen:

  1. Tænd grillen ved at stille den på indirekte varme. Det gør du ved at tænde for de yderste brændere og lade de midterste brændere være slukket.
  2. Grillen skal ca. ramme 200 °C.
  3. Sæt rotisseri-spyddet i rotisserimotoren og start den.
  4. Placer en foliebakke under kødet. På den måde slipper du for en del rengøring, når du er færdig med at grille og er mere sikker mod opflamning.
  5. Lad rotisserispyddet snurre en times tid, til kødet er grillet og duften breder sig.

Tzatziki:

  1. Riv agurkerne groft, og kom dem i en skål.
  2. Drys salt over, rør rundt og lad det trække ½ times tid.
  3. Pres herefter væden fra i en si - bare pres til for så meget væde, som muligt, skal af.
  4. Hæld agurkerne, nu uden væde, tilbage i skålen.
  5. Kom citronsaften i.
  6. Hæld derefter balsamico i blandingen og rør godt.
  7. Smag til med peber, og lad tzatzikien trække i køleskabet. Faktisk bliver den kun bedre at at trække i lang tid, så det kan evt. være et projekt til dagen før.

Anretning:

  1. Hvis du har en bagbrænder på grillen, så kan du med fordel tænde den kort til sidst, mens du slukker for hovedbrænderne. På den måde giver du et lækkert svits til kødet.
  2. Skær kødet af, imens det er på spyddet. Når du har skåret det af, som du skal bruge, så lad det gerne snurre igen på rotisseriet med bagbrænderen tændt, så de nye snit i kødet også bliver svitset.
  3. Og så er du ellers klar til at spise!

Print opskriften

arrow_upward