play_circle_outline youtube
Brisket Med Sous Vide Og Grill Opskrift Gasgrill 5 3713
Brisket Med Sous Vide Og Grill Opskrift Gasgrill 1 3713
Brisket Med Sous Vide Og Grill Opskrift Gasgrill 2 3713
Brisket Med Sous Vide Og Grill Opskrift Gasgrill 3 3713
Brisket Med Sous Vide Og Grill Opskrift Gasgrill 4 3713

Brisket med sous vide og grill

Oksespidsbryst kaldes også "Brisket" og er en kødudskæring med masser af smag, men det er også sejt. Derfor kræver det en lang tilberedningstid for at blive mørt. I dag leger vi med sous vide og grill for at få et lækkert mørt stykke kød med god grillsmag og karamelliseret stegeskorpe. Vi har fået hjælp til sous vide delen af Karsten fra SousVide 2.0, mens vi selv står for grill-delen. Vær opmærksom på at størrelsen på oksespidsbryst varierer meget, men regn med ca. 250 gram pr. person.

Hver er Karsten?
Karsten arbejder fuld tid med sous vide og har skrevet "Sous vide i dit eget køkken" og "Sous vide 2.0", der er blandt de bedst sælgende kogebøger i Danmark. Han er ekspert, når det kommer til Sous Vide og som vi siger i videoen, så har Karsten lavet sous-vide-delen af vores opskrift, og det fungerer. Derudover underviser Karsten i sous vide hos Meyers Madhus og hos Miele (sous vide-ovne) og har lavet slagteriskolens sous vide-certificering.

Men hvorfor laver vi som grillvirksomhed sous vide?
Når vi ser, hvad der rører sig i de forskellige grupper på Facebook og tjekker vores egen indbakke, så kommer der flere og flere spørgsmål om sous vide og grill. Derfor har vi teamet os op med Karsten. Vi håber, at du kan finde lidt inspiration i samarbejdet. 

I dag griller vi på en Napoleon Rogue® 525 Special Edition gasgrill. Det er en af de store grill.

 • texture Gasgrill
 • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

 1. Tør kødet grundigt af med et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke.
 2. Brun kødet i kort tid på grillen, så overfladebakterier dræbes. Det er vigtigt, når man sous vide-tilbereder kød ved lave temperature, i flere døgn som her. Vi bruger en SIZZLE ZONE™, som er skruet helt op på maks og sørger for at alle sider på kødet bliver brunet af i totalt 2 min.

Tilberedning i sous vide:

 1. Lad kødet køle af efter bruningen og drys med en god portion salt.
 2. Læg kødet i en stor pose til sous vide.
 3. Vakuumer kødet og forsegl posen.
 4. Tilbered din brisket i sous vide-vandbadet ved 55 °C i 48 timer (2 døgn).
 5. Det smarte er nu at du kan lægge posen i køleskabet. Her kan det holde sig i op til en uge. På den måde kan du nemt forberede maden til, at du får gæster. Når du tager posen ud af køleskabet, så læg det i et vandbad i en ½ time for at lune det. Det varme vand fra vandhanen er velegnet men det må ikke være varmere end 55 °C, for så tilbereder du kødet fortsat.

Forberedelse til grill:

 1. Tag kødet op af vandbadet og ud af posen. Man kan vælge at gemme kødsaften fra posen, som kan benyttes til sovs - der er meget saft og det smager godt!
 2. Dup kødet tørt med et rent viskestykke eller noget køkkenrulle.
 3. Hvis det ønskes, kan kødet nu krydres med krydderier eller rubs. Egentlig er kødet færdigt nu - kernen er perfekt - men det ser ikke appetitligt ud. Vi mangler den rigtige overflade, lidt flammer og røg.

Grillen:

 1. Kødet er tilberedt så det er kun overfladen, vi skal have gjort noget ved. Derfor skal vi give kødet intens varme i kort tid - og så er vores SIZZLE ZONE™ jo fantastisk. Tænd for SIZZLE ZONE™ på fuld varme, hvis det blæser meget som her. Ellers løft risten et hak op og brug middel varme på din SIZZLE ZONE™.
 2. Hvis du ikke har en SIZZLE ZONE™, skal du tænde for alle brænderne inde i din grill, så temperaturen kommer på maks.

Tilberedning på grillen:

 1. Når grillristen er rygende varm, lægger du kødet på. Du kan teste om den er varm nok ved at lade lidt af kødet røre risten - hvis det syder, så er den klar.
 2. Kødet er tykt og meget mørt, så du skal ikke være bange for at grille det for meget. Du skal grille det til det har den skorpe, som du ønsker. Kødet har ikke rigtigt smidt fedt under sous vide-tilberedningen, så du kan risikere at noget af fedtet løsner sig pga varmen. Det kan betyder flammer men så længe du står der og holder øje med kødet, så er det ikke farligt. Hvis du synes at det bliver for vildt, så tag kødet af.
 3. Grill kødet i ca. 2 min. på hver side til det har fået en tilpas grillskorpe (du kan evt. dreje kødet 90° efter 1 min. så det får krydsende stegestreger).
 4. Kødet har ikke behov for at hvile, så det kan serveres umiddelbart efter grillningen.
 5. En brisket er et stort stykke kød, så vi foretrækker at skære det over MED fiberretningen, så vi har to stykker.
 6. Derefter skærer vi på tværs af fibrene i kødet, ca. 1 cm. tynde skiver, og er klar til at spise.

Print opskriften

arrow_upward