play_circle_outline youtube
Ribeye Med Reverse Sear Grillteknik Opskrift Pillegrill 1 3716

Ribeye med reverse sear grillteknik

Kan en pillegrill lave en ribeye til perfekt kernetemperatur og med lækker stegeskorpe? Ja, det kan den – og det er let! Du skal bare bruge en lidt anden grillmetode end den, du kender fra traditionel grillning. Du skal nemlig bruge ‘reverse sear’, og det betyder egentlig bare at du griller omvendt: Lav varme først til kernen er tæt på perfekt og derefter høj varme til at skabe stegeskorpen. Se med i videoen når Anders ‘Ædedolken’ Lang viser dig, hvordan du får en rigtig lækker Ribeye med stegeskorpe på en pillegrill.

I opskriften griller vi på en Traeger Timberline 850.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Tag kødet ud af køleskabet minimum en time før du vil grille det.

Grillen:

  1. Indstil din grill på 100°C.
  2. Stil den tomme støbejernspande ind i grillen med det samme.

Kødet:

  1. Giv kødet godt med salt og peber på begge sider, og så er du ellers klar til at grille.

Tilberedning på grillen:

  1. Når grillen er varm lægger du din ribeye ind på grillristen.
  2. Indsæt grillens stegetermometer i kødet, så spidsen af spyddet rammer midten af bøffen.
  3. Indsæt en temperaturalarm på 48°C., og når alarmen lyder, så tager du kødet ud.
  4. Kødet skal trække i 20 min.

Færdiggørelse:

  1. Indstil grillen på 260°C. - altså max temperatur.
  2. Mens kødet trækker og grillen kommer op i temperatur smækker du benene op og tager en lille velfortjent pause.
  3. Herefter er panden blevet meget varm inde i grillen. Kom smør, hvidløg og timian på og rør godt godt.
  4. Steg nu bøffen et par minutter på hver side, til du får en lækker stegeskorpe.
  5. Lad din ribeye trække yderligere 5-7 min. inden du serverer den.

Print opskriften

arrow_upward