play_circle_outline youtube
Langtidsgrillet Lam Opskrift Pillegrill 1 3718

Langtidsgrillet lam

Uanset om du inviterer til den helt store påskemiddag, eller bare har bedt familien om at komme forbi til en hyggelig grillaften, så vil langtidsgrillet lam med sikkerhed blive et hit. 

Den lange tid i Traeger grillen giver et super mørt resultat, og sikrer noget utroligt smagfuldt lam.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Sæt grillens temperatur på 170°C.
  2. Vi har taget den øverste grillrist ud, så lammet kan være i grillen.

Krydring:

  1. Gnid lammet godt ind i salt og peber. Det er vigtigt at den får både udenpå og indvendigt.

Marinaden:

  1. Finhak eller blend hvidløgene og persillen. Kom det op i en skål.
  2. Kom 1 dl madolie i skålen, af gangen og rør det stille og roligt sammen.
  3. Kom salt og peber i skålen og rør det hele godt sammen.

Tilberedning på grillen:

  1. Kom dit lam ind i grillen. Sørg for, at den står lige, så fedtet kan løbe ordenligt fra. Vi har pakket en mursten ind i sølvpapir for at få den til at ligge lige på risten.
  2. Efter lammet er blevet grillet i ½ time på 170°C., skal du lave nogle snit med en skarp kniv på tværs af hele lammet.
  3. Smør lammet godt ind i marinaden. Sørg for, at den får marinade hele vejen rundt udenpå lammet.
  4. Pensel din lam med citronsaften.
  5. Lammet skal grilles i 4 - 5 timer på 170°C. Smør lammet hver ½ time med marinaden og mål kernetemperaturen.
  6. Dit lam vil ikke have den samme kernetemperatur hele vejen rundt, da der er forskel på mængden af kød på lammet. Når dit lam enten er rosa (60°C.) eller gennemstegt (75°C.), der hvor der er mest kød, så er dit lam færdigt og klar til servering.

Servering:

  1. Du kan servere dit lam på et stort skærebræt, så folk selv kan skære og plukke fra det. Du kan også skære kødet fra den. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward