play_circle_outline youtube
Skaftkotelet Opskrift Gasgrill 1
Skaftekotelet Med Salvie Opskrift Gasgrill 1 3720
Skaftekotelet Med Salvie Opskrift Gasgrill 2 3720
Skaftekotelet Med Salvie Opskrift Gasgrill 3 3720
Skaftekotelet Med Salvie Opskrift Gasgrill 5 3720

Grillet kotelet med salvie

En god, saftig kotelet er en klassiker på grillen, og der er rig mulighed for at pifte koteletten op med krydderier eller BBQ-sauce, hvis du ønsker det.
I denne opskrift viser vi, hvordan du nemt griller en skaftkotelet, og vi krydrer den med salvie for at give et ekstra smagspift. 
  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Fyr op i grillen, så der er tændt i den ene side og slukket i den anden, da vi både skal bruge direkte og indirekte grillning.
  2. Risten ved direkte varme må gerne være godt varm, så du kan få nogle flotte grillstreger.

Krydring:

  1. Hak salvien fint.
  2. Rub salvien godt ind i kødet, og krydr med salt og peber.

Tilberedning på grillen:

  1. Grill koteletterne i 1½ min. på den varme rist, hvor der er direkte varme. Drej dem 90° og placer dem gerne et nyt sted på risten, men stadig i den direkte side.
  2. Når de har fået flotte streger, vendes de rundt, og det samme gøres på denne side.
  3. Kom dem herefter over på den indirekte side, og lad dem grille færdigt i ca. 4-5 min. Pas på med at give koteletterne for meget, da det er et meget magert stykke kød, som hurtigt kan blive tørt.
  4. Sluk for grillen, og Lad dem trække yderlige 2-3 min. og så er de klar til servering. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward