Ingredienser
Sådan gør du
Kødet:
- Skær stegen i mindre, mundrette firkanter. Lad gerne sværen sidde på nogle kødstykker - det smager lækkert.
- Drys rigeligt med rub over, og brug fingrene til at sørge for, at der er godt med rub overalt på kødet. Du kan benytte lige den rub, du bedst kan lide. Hvis du ikke har en rub ved hånden, kan en simpel krydring med salt og peber sagtens bruges.
- Giv også lidt salt og peber, men vær opmærksom på om der i forvejen er salt og peber i din rub.
- Lad kødet trække i et par timer.
Klargøring:
- Pil løgene, og skær dem i halve.
- Gør kartoflerne rene og halvér dem.
- Sæt din rotisserikurv fast på rotisseriet, og sørg for, at kurven sidder således, at den er midt i grillen.
- Bland kartofler, løg og kamsteg-chunks i rotisserikurven.
Grillen:
- Hvis du har en bagbrænder, så behøver du ikke tænde dine hovedbrændere. Sæt kurven i grillen, og tænd din bagbrænder på høj varme. Placer en foliebakke under kurven, så grillen ikke bliver svinet til. Hvis ikke du har en bagbrænder, så gør klar til indirekte grillning ved at tænde de to yderste brændere og lad brænderne under kurven være slukket. Her skal grillen varmes op til ca. 220 °C. Sæt en foliebakke med lidt vand i under kurven, for at undgå opflamning, når fedtet drypper ned.
Tilberedning på grillen:
- Nu skal kurven roterer i ca. 45-50 min. Fedtet fra kødet vil gøre dine kartofler og løg helt sprøde og lækre.
- Hvis du vil forkorte grilltiden lidt, kan du tænde for indirekte varme også, men pas på, at kødet ikke bliver for tørt. Det bedste og møreste resultat får du ved kun at bruge bagbrænderen.
- Når kødet er færdigt og skal køle af, kan du med fordel bruge de 5 min. på en nem sauce.
Saucen:
- Smuldr dine bouillonterninger i en gryde over blusset.
- Bland piskefløde og tomatkoncentrat deri, og varm godt op under omrøring.
- Tilsæt din yndlings barbecuesauce, mens du rører.
- Herefter er saucen færdig til servering sammen med dine kamsteg-chunks, de nye kartofler og løg.