play_circle_outline youtube
Kamsteg Chunks Med Kartofler Og Roedloeg I Rotisserikurv Opskrift Gasgrill 1 3726
Kamsteg Chunks Med Kartofler Og Roedloeg I Rotisserikurv Opskrift Gasgrill 2 3726
Kamsteg Chunks Med Kartofler Og Roedloeg I Rotisserikurv Opskrift Gasgrill 3 3726
Kamsteg Chunks Med Kartofler Og Roedloeg I Rotisserikurv Opskrift Gasgrill 4 3726
Kamsteg Chunks Med Kartofler Og Roedloeg I Rotisserikurv Opskrift Gasgrill 5 3726

Kamsteg-chunks i rotisserikurv

Det smager næsten syndigt og af alt det bedste fra grillen; svin, rub, flæskesvær, fedt-sprøde kartofler og grillede rødløg. Og så er det hamrende nemt! Bland det hele i rotisserikurven og lad kurven gøre arbejdet. Tilsæt så en ufattelig nem og hurtig sauce, så har du en vinder kombi.

 

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Kødet:

  1. Skær stegen i mindre firkanter, det skal være mundrette bidder. Lad gerne sværen sidde på nogle kødstykker - det smager lækkert.
  2. Drys rigeligt med rub over og brug fingrene til at sørge for, at der er godt med rub overalt på kødet. Du kan benytte lige den rub, du bedst kan lide. Hvis du ikke har en rub ved hånden, kan en simpel krydring med salt og peber sagtens bruges, det smager stadigvæk super lækkert.
  3. Giv også lidt salt og peber men vær opmærksom på om der i forvejen er salt og peber i din rub.
  4. Lad kød og rub trække i et par timer.

Klargøring:

  1. Pil løgene og skær dem i halve. Obs. Når løgene vælter rundt i kurven, vil de selv falde fra hinanden, så det behøver du ikke bøvle med.
  2. Gør kartoflerne rene og halvér dem.
  3. Sæt din rotisserikurv fast på rotisseriet og sørg for at kurven sidder således, at den er midt i grillen, når det sættes fast på grillen.
  4. Bland kartofler, løg og kamsteg-chunks i rotisserikurven.

Grillen:

  1. Bagbrænder? Hvis du har en bagbrænder, som kan give ordentlig varme, så behøver du ikke tænde dine bundbrændere. Sæt kurven i grillen og tænd din bagbrænder på høj varme. Placer en foliebakke under kurven, så grillen ikke bliver svinet til. Hvis ikke du har en bagbrænder, så gør klar til indirekte grillning ved at tænde de to yderste brændere og lad brænderne under kurven være slukket. Her skal grillen varmes op til ca. 220 °C. Sæt en foliebakke med lidt vand i under kurven, for at undgå opflamning når fedtet drypper ned.

Tilberedning på grillen:

  1. Nu skal kurven roterer i ca. 45-50 minutter. Fedtet fra kødet vil gøre dine kartofler og løg helt sprøde og lækre.
  2. Hvis du vil speede processen lidt op, kan du tænde for indirekte varme også, men pas på at kødet ikke bliver for tørt. Det bedste og møreste resultat får du ved kun at bruge bagbrænderen.
  3. Når kødet er færdigt og skal køle af, kan du med fordel bruge de 5 minutter på en nem sauce.

Saucen:

  1. Smuldr dine bouillonterninger i en gryde over blusset.
  2. Bland piskefløde og tomatkoncentrat deri, og varm godt op under omrøring.
  3. Tilsæt din yndlings barbecuesauce mens du rører.
  4. Herefter er saucen færdig til servering sammen med dine kamsteg chunks, de nye kartofler og løg.

Print opskriften

arrow_upward