play_circle_outline youtube
Roegede Svinekaeber Opskrift Gasgrill 1
Oelbraiserede Svinekaeber Opskrift Gasgrill 3 3729
Oelbraiserede Svinekaeber Opskrift Gasgrill 4 3729
Oelbraiserede Svinekaeber Opskrift Gasgrill 5 3729

Ølbraiserede svinekæber

Svinekæber er nogle fantastisk saftige stykker kød, som er fyldt med smag og kan opnå en himmelsk mørhed. I opskriften her viser Martin, hvordan du nemt tilbereder svinekæberne ved at braisere dem i øl. Server en god omgang kartoffelmos til, og så garanterer vi, at det vil blive en stensikker succes ved middagsbordet

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Gør grillen klar ved at tænde for brænderne i den ene side og luk grill-låget.
  2. Hvis din grill har en SIZZLE ZONE™, så tænd den på fuld varme, og placer en wok derpå. Alternativt kan du tænde for alle grillens hovedbrændere på fuld varme og placere din wok inde i grillen. Sørg for at wokken varmes godt op.

Svinekæberne:

  1. Snit alle dine svampe og grøntsager (ikke æblerne) og puds svinekæberne.
  2. Kom smørret i wokken, og svits svinekæberne kort deri. De skal stort set bare vendes med smørret, da formålet kun er at melet senere skal kunne sidde fast.
  3. Tag svinekæberne af wokken, og krydr dem med salt og peber.
  4. læg dem ind i grillen, hvor der er direkte varme. Her skal de have flotte grillstreger.

Grøntsagerne:

  1. Imens svinekæberne får grillstriber i grillen, svitses svampene kort i wokken og krydres med salt og peber.
  2. Tag svampene af wokken, og gem dem til senere i en skål eller et fad.
  3. Svits bacon i wokken, og kom herefter hvidløg i.
  4. Rør godt rundt.
  5. Tilfør selleri, gulerødder, porre og timian.
  6. Rør rundt, og lad det hele få lidt farve i wokken.

Drys mel over svinekæberne:

  1. Svinekæberne tages af grillen og lægges i en foliebakke eller et fad.
  2. Drys svinekæberne med mel på begge sider ved at bruge en si. Det hjælper til at jævne saucen senere.
  3. Lad melet trække lidt ind i svinekæberne i et par minutter.

Kom øl og svinekæber i wokken:

  1. Hæld 50-60 cl. af øllen i wokken.
  2. Læg herefter svinekæberne tilbage i wokken, og tryk dem gerne lidt ned i øl- og grøntsagsblandingen.
  3. Hæld vand over, så det lige præcis dækker kød og grøntsager.
  4. Krydr med salt og peber.

Tilberedning på grillen:

  1. Indstil grillen til 130-140 °C og indirekte varme. Dvs. at du holder brænderne slukket i det område, hvor du vil placere din wok, og tænder for de øvrige brændere.
  2. Når wokkens indhold koger på SIZZLE ZONE™, så skal wokken sættes ind i grillen.
  3. Herefter skal blandingen med svinekæberne bare braisere i ca. 90 minutter til kæberne er godt møre.
  4. Når der mangler en halv time skal æbletern, brombær og de svitsede svampe i wokken. Bland det godt sammen.
  5. Når hele blandingen med de tilsatte æbletern, brombær og svampe har fået den sidste halve time, skal det hele smages til med salt og peber. Herefter er du færdig  og hele terrassen skulle gerne dufte af lækre ølbraiserede svinekæber.
  6. Server kartoffelmos eller ris til. Velbekomme.

Print opskriften

arrow_upward