play_circle_outline youtube
Pommes Rosti Og Steaks Opskrift Gasgrill
Pommes Rösti Og Steaks Opskrift Gasgrill 2 3737
Pommes Rösti Og Steaks Opskrift Gasgrill 3 3737
Pommes Rösti Og Steaks Opskrift Gasgrill 4 3737
Pommes Rösti Og Steaks Opskrift Gasgrill 5 3737
Pommes Rösti Og Steaks Opskrift Gasgrill 6 3737

Pommes Rôsti og steaks

Lørdags-retten er i hus med denne opskrift! Den nemme opskrift på pommes rösti og grillede bøffer er perfekt, til når familien skal forkæles lidt ekstra eller når naboerne kommer på besøg. Til retten har vi lavet semi-tørrede tomater – den opskrift kan du selvfølgelig også finde her på siden.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Tag dine bøffer ud af køleskabet i god tid, så de får stuetemperatur - dog mindst 30 min. inden du vil grille dem.

Pommes Rôsti:

  1. Riv bagekartoflerne på den grove side af et rivejern. Vi har ikke skrællet kartoflerne inden, men blot rengjort dem.
  2. Tryk alt det væske ud af de revne kartofler, som du kan.
  3. Hak et løg, og bland det sammen med kartoflerne.
  4. Kom ægget, salt og peber i, og rør godt rundt.

Grillen:

  1. Tænd op i grillen, så du har høj direkte varme på hele grillarealet. Dvs. at du har tændt alle brænderne. Grillen skal være ca. 250 °C.
  2. Sæt dine sizzlepander (eller anden slags støbejernspander) ind i grillen, og lad dem forvarme i omkring 5 min.

Pommes Rôsti på grillen:

  1. Smør de forvarmede sizzlepander godt med olie. Vi har taget udgangspunkt i, at opskriften er til 4 personer, og derfor bruger vi 2 sizzlepander. Er opskriften til færre eller flere, kan du evt. justere antallet af støbejernspander.
  2. Fordel kartoffel-fyldet ligeligt med to 'klatter' på hver af sizzlepanderne. Til 4 personer skal du så have 4 pommes rösti i alt.
  3. Tryk dine pommes rösti godt med en ske eller palet, så de bliver flade.
  4. Steg dem i ca. 6-7 minutter på hver side.

Steaks på grillen:

  1. Giv kødet godt med salt og peber på begge sider.
  2. Læg bøfferne på grillen på direkte varme, når dine pommes rösti har fået omkring 2 min. På den måde er rösti og kød færdigt på ca. samme tid.
  3. Grill kødet i 1 minut pr. side pr. cm kødet er tykt, hvis du ønsker rødt-medium grillet kød. Dvs. hvis kødet er 2 cm tykt, så skal det have 2 min. på hver side.
  4. Drej kødet, og læg det et nyt sted på grillristen, når halvdelen af tiden på hver side er gået. På den måde får bøfferne flotte grillstreger.
  5. Lad bøfferne trække 3-4 min., når de er taget af grillen. Drys evt. med lidt mere salt eller flagesalt, når kødet har trukket, og så er de ellers klar til servering ca. samtidig med, at dine pommes rösti er klar.
  6. Når kartoflerne er færdige, klikker du håndtaget fast på dine sizzlepander, og serverer kartoflerne direkte i panden på de medfølgende bordskånere.

Print opskriften

arrow_upward