play_circle_outline youtube
BBQ Pimpet Husarsteg Opskrift Pillegrill 1 3738
BBQ Pimpet Husarsteg Opskrift Pillegrill 2 3738

Grillet Husarsteg

Husarsteg er en always favorite! I hvert fald for os. Det er ikke meget den serveres mere og det er virkelig en skam. Den laves af en god gang gris, faktisk en nakkefilet, som der skæres lommer i, hvorefter der kommes fyld i. Det smager lækkert og skæres den ud på den rigtige måde, så får du kødskiver med fyld i en virkelig flot form. Vanen tro er opskriften selvfølgelig meget nem at lave.

Vi griller vores husarsteg i en mellemstørrelse træpillegrill, nemlig Traeger Pro 22. Vi har brugt kirsebær træpiller men du kan bruge den slags træpiller, du ønsker.

Vi serverer vores husarsteg med hasselback kartofler. De skal have samme temperatur og ellers en god times tid i grillen. Opskriften på hasselback kartofler kan også ses her på vores side.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Indstil grillen på 190°C. Mens den kommer op i temperatur, gør du fyldet og nakkestegen klar.

Fyldet:

  1. Start med at skær løg, champignons og bacon i tern.
  2. Rist det på en pande i lidt smør.
  3. Smag til med salt og peber.

Klargøring:

  1. Skær ca. 5 lommer i stegen på stegens lange led. Skær så langt ned du kan uden at skære hele vejen igennem stegen.
  2. Put nu fyldet i lommerne på stegen.
  3. Brug evt. en stegeholder eller madsnor, så fyldet i kødlommerne bliver i stegen. Det ser ikke super elegant ud med madsnor, men det virker.
  4. Drys din nakkesteg med et godt lag BBQ rub.

Tilberedning på grillen:

  1. Stil husarstegen i grillen, der er forvarmet til 190°C. Hvis du ikke bruger en træpillegrill, så skal du grille stegen ved indirekte varme. Dvs at brænderne under stegen er slukket.
  2. Indsæt termometer, så du kan holde øje med hvornår stegen er færdig. Hvis du vil lave hasselback kartofler dertil, så skal de ind i grillen, når stegen har fået en halv times tid.
  3. Grill stegen indtil den har en kernetemperatur på 65-67°C. Det tager ca. 1 ½ time, men hold øje med kernetemperaturen.
  4. Lad gerne stegen trække ca. 10 min. inden du skærer den ud. Hvis du har brugt kødsnor, kan du pille det af mens stegen trækker.
  5. Skær husarstegen ud på tværs af lommerne med fyld, så de åbner sig. Det ser lækkert ud og smager helt suverænt!

Print opskriften

arrow_upward