play_circle_outline youtube
BBQ Pimpet Husarsteg Opskrift Pillegrill 1 3738
BBQ Pimpet Husarsteg Opskrift Pillegrill 2 3738

Grillet Husarsteg

Husarsteg er en god, gammel klassiker. Det er dog efterhånden sjældent, at man ser den blive serveret, og det er virkelig en skam. Stegen laves af en god gang gris, faktisk en nakkefilet, som der skæres lommer i, hvorefter der kommes fyld i. Det smager lækkert, og skæres den ud på den rigtige måde, så får du kødskiver med fyld i en virkelig flot form.

Vi serverer vores husarsteg med hasselbackkartofler. De skal tilberedes ved samme temperatur som stegen og have en god times tid i grillen. Opskriften på hasselbackkartofler kan også ses her på vores side.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Fyldet:

  1. Start med at skære løg, champignoner og bacon i tern.
  2. Rist det på en pande i lidt smør.
  3. Smag til med salt og peber.

Klargøring:

  1. Skær ca. 5 lommer i stegen på stegens lange led. Skær så langt ned, som du kan uden at skære hele vejen igennem stegen.
  2. Put nu fyldet i lommerne på stegen.
  3. Brug evt. en stegeholder eller madsnor, så fyldet i kødlommerne bliver i stegen. Det ser ikke super elegant ud med madsnor, men det virker.
  4. Drys din nakkesteg med et godt lag BBQ rub.

Tilberedning på grillen:

  1. Forvarm grillen til 190 °C.
  2. Stil husarstegen i grillen. Hvis du ikke bruger en træpillegrill, så skal du grille stegen ved indirekte varme. Dvs. at brænderne under stegen er slukket.
  3. Indsæt termometer, så du kan holde øje med hvornår stegen er færdig. Hvis du vil lave hasselbackkartofler dertil, så skal de ind i grillen, når stegen har fået en halv times tid.
  4. Grill stegen indtil den har en kernetemperatur på 65-67 °C. Det tager ca. 1½ time, men hold øje med kernetemperaturen.
  5. Lad gerne stegen trække ca. 10 min., inden du skærer den ud. Hvis du har brugt kødsnor, kan du pille det af, mens stegen trækker.
  6. Skær husarstegen ud på tværs af lommerne med fyld, så de åbner sig. Det ser lækkert ud og smager fantastisk!

Print opskriften

arrow_upward