Ingredienser
Sådan gør du
Grillen:
- Varm din grill op til omkring 300 °C. og gør klar til direkte varme. Dvs. at du har tændt brænderne under det område, hvor du vil grille din oksemørbrad. Mens grillen varmer, gør du kødet klar.
- Smør lidt madolie på grillristen.
Klargøring:
- Tag din oksemørbrad ud af køleskabet mindst 30 minutter før du vil grille den. Derved opnår den stuetemperatur.
- Puds kødet for sener og mere, så du står tilbage med et lækkert stykke rent kød.
- Krydder med flagesalt og peber.
Brun kødet:
- Læg oksemørbraden på grillen på direkte varme - for nu skal du brune kødet af.
- Forestil dig at oksemørbraden har 4 sider. Hver side skal have 2 minutters varme. Dvs. at du vender kødet hver gang der er gået 2 minutter. Det gøres 4 gange indtil hele oksemørbraden er brunet af.
Marinaden:
- Mens du bruner kødet af kan du lave din marinade. Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt.
Tilberedning på grillen:
- Når kødet er brunet af skal du skrue ned for temperaturen på grillen, så den rammer ca. 150 °C. og fortsæt med at bruge direkte varme - altså have brænderne tændt direkte under kødet.
- Brug en marinadebørste og smør godt med marinade på din oksemørbrad på det stykke af kødet, som ikke vender ned ad.
- Hold øje med kødet! Efter to minutter vender du det og giver en gang marinade mere på den side, som vender op ad. Du kan næsten ikke give for meget marinade.
- Denne procedure følger du i 5-6 gange i alt - så er du oppe på ca. 20 minutter i alt og din oksemørbrad er færdig. Hvis oksemørbraden er større skal den have lidt længere tid.
- Lad mørbraden trække i 5-6 minutter inden den skæres ud. Så er der ellers bare at sige velbekomme.