Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Tag din oksemørbrad ud af køleskabet mindst 30 min. før du vil grille den. Derved opnår den stuetemperatur.
- Puds kødet for sener, så du står tilbage med et lækkert stykke rent kød.
- Krydr med flagesalt og peber.
Marinaden:
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål og rør godt.
Grillen:
- Varm din grill op til omkring 300 °C, og gør klar til direkte varme. Dvs. at du har tændt brænderne under det område, hvor du vil grille din oksemørbrad.
- Smør lidt madolie på grillristen.
Brun kødet:
- Læg oksemørbraden på grillen på direkte varme - for nu skal du brune kødet af.
- Forestil dig at oksemørbraden har 4 sider. Hver side skal have 2 minutters varme. Dvs. at du vender kødet hver gang der er gået 2 min. Det gøres 4 gange indtil hele oksemørbraden er brunet af.
Tilberedning på grillen:
- Når kødet er brunet af, skal du skrue ned for temperaturen på grillen, så den rammer ca. 150 °C, og fortsæt med at bruge direkte varme - altså have brænderne tændt direkte under kødet.
- Brug en marinadebørste og smør godt med marinade på din oksemørbrad på det stykke af kødet, som ikke vender nedad.
- Hold øje med kødet! Efter to min. vender du det og giver en gang marinade mere på den side, som vender opad. Du kan næsten ikke give for meget marinade.
- Denne procedure følger du 5-6 gange i alt - så er du samlet set oppe på ca. 20 min., og din oksemørbrad er færdig. Tiden kan dog godt variere alt efter, hvor stor oksemørbraden er, så det kan også anbefales at bruge et stegetermometer. Derved kan du nemt ramme præcis den kernetemperatur, som du ønsker.
- Lad mørbraden trække i 5-6 min. inden den skæres ud. Velbekomme.